Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Fideszes plakátokat rongált, majd elfutott, végül rendőrök fogták meg a menekülő momentumos önkormányzati képviselőt

2024. június 06. 15:16

Szabó Bence Debrecenből Józsefvárosig utazott, hogy átragassza a plakátokat.

2024. június 06. 15:16

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Rendőrök fogták el Józsefvárosban két napja menekülés közben a Momentum debreceni önkormányzati képviselőjét, aki rengeteg fideszes plakátot rongálhatott meg – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből, amely megismert tanúvallomások alapján közli a pikáns történetet. Szabó Bence a helyszínen mindent tagadott, de az ámokfutásáról videófelvétel is készült, a rendőrség pedig nyomoz.

Józsefvárosban garázdálkodott és fideszes plakátokat rongált meg két nappal ezelőtt Szabó Bence debreceni momentumos önkormányzati képviselő 

– ez derül ki egy, a Magyar Nemzethez eljutott tanúkihallgatási jegyzőkönyvből.

Az ügyben a rendőrség is eljárást indított, a Fidesz egyik kampányszervezőjét mint szemtanút, már ki is hallgatták a botrányos esetről. Ő elmondta, hogy június 4-én este két társával szórólapokat osztogattak a kerületben, majd éjjel negyed kettőkor arra lettek figyelmesek, hogy a Práter utcában egy bordó színű kapucnis pulcsiban lévő férfi matricákat ragasztott a korábban már kihelyezett választási plakátokra.

A tevékenységünk során már észleltük, hogy több plakáton is ugyanez a sormintájú matricázás látható. Ezeket menet közben eltávolítottuk és a további tevékenységünk közben figyeltük, hogy rábukkanunk-e esetleg az elkövetőre. A tettenérés után felszólítottuk az úriembert, hogy adja át a matricákat és közöltük vele, hogy rendőrt fogunk hívni, illetve folyamatosan kérdéseket tettünk fel neki azzal kapcsolatban, hogy milyen célból csinálja, amit csinál, ki bízta meg és hasonlók. Erre csak tagadta a cselekményét és mindenféle elterelő válaszokat adott” – olvasható a jegyzőkönyvben.

A tanú hangsúlyozta, hogy „az egészről videófelvételeket készítettünk, amiket a későbbiekben adathordozóra fogunk menteni. Miközben a kérdéseket tettük fel ennek a férfinek, egyszer csak megfordult és elkezdett nagy tempóval sétálni a helyszínről, mi pedig gyalogosan kísérni kezdtük. Közben végig próbáltuk szóval tartani, de mivel nem nagyon volt együttműködő, így a kihangosított telefonomon keresztül a rendőrséget tárcsáztam, a férfi pedig ezt meghallva futásnak eredt a Corvin sétányon a Baross utca irányába.

A dokumentumokból kiderül, hogy a rendőrök végül elfogták a férfit.

A tanú elmondta azt is: az elfogás után ismerte fel, hogy 

a rongáló nem más, mint Szabó Bence momentumos önkormányzati képviselő.

Hozzátette: Szabó Bencét végig egyedül látták, de a menekülése közben hallották, hogy a telefonján a társaival beszélget, ez valamennyire a kamerafelvételeken is hallatszódik.
 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. június 07. 05:45
Ez a jellemző arra a pitiáner pártra!
mreinstand-2
2024. június 06. 19:28
Kár, hogy nem gyújtott fel párat.
paracelsus-2
2024. június 06. 18:52
Ezek a nyomorult bolsik nemcsak aljas, elvetemült férgek, de még szánalmas balfaszok is.
vapepe
2024. június 06. 18:36
Ennél viccesebb/nevetségesebb/szánalmasabb (válassza ki a kedve szerintit, aki akarja) választási kampánytevékenységről még nem olvastam. Bocs, jut eszembe, a németeknél, de itt legalább nem lett késelés belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!