Emlékeznek még Zentére, az SMA-s kisfiúra? Elballagott az oviból

2024. június 25. 16:02

Zente Magyarország leghíresebb SMA-s kisfiúja, akinek köszönhetően az egész ország megismerte ezt a betegséget.

2024. június 25. 16:02
null

Nyitókép: Zente SMA 1 Tiny Hero – Stronger than SMA

Simára vasalt ingben, átvetett tarisznyával a nyakában mosolyog Zente, aki nemrég maga mögött hagyta az óvodai életet. Az SMA-s kisfiú édesanyja a közösségi oldalon osztotta meg az elmúlt időszak néhány pillanatát és az előttük álló időszak kihívásait – vette észre a Magyar Nemzet.

Ez a nyár más lesz, mint a többi. Sajnos picit kevesebb pihenés fér bele, mert ki kell használni az iskola előtti utolsó olyan időszakot, amikor még sokat tornázhat. A tanév kezdetével megszűnnek a reggeli tornák Borival és egy teljesen új rendszerbe kell belesimulni, ami egyelőre még az én fejemben sem állt össze.

Mindenesetre csodás és szívmelengető heteken vagyunk túl!” 

– fogalmazott az édesanya.

Forrás: Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA

Zentét és történetét 2019-ben ismerte meg az ország, amikor kiderült: gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA) szenved. 

A kisfiú – a példátlan összefogásnak hála – elsőként kapta meg a több mint 700 millió forintos kezelést. 

Az elmúlt években Zente egyetlen nap sem pihent, a munkájának pedig szemmel látható eredménye van, a ma már magabiztosan rója a köröket gyógytornásza társaságában, de örömmel mászókázik a játszótéren és a játszóházban is.

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 06. 16:12 Szerkesztve
Z. Nagyon boldog iskolás éveket neked kicsi Zente!!! Nagyon sok felnőtt példát vehetne a hihetetlen kitartásodon, a fáradhatatlan szellemi, lelki, fizikai munkádról!!! Isten Éltessen sokáig drága Zenti!!! 💯🥰🤗🙂
B_kanya
2024. június 25. 20:42
Novicsok-5B_kanya 2024. június 25. 20:10 "Nácítlanítson. Hajrá. Miért, azt hitted ukránimádó vagyok? " Persze, persze, náci sem vagy :)))
B_kanya
2024. június 25. 20:09
Na, akkor már csak 14 év és sörözhetünk! Csak így tovább, kispajtás.
B_kanya
2024. június 25. 20:08
"Novicsok-5Syr Wullam 2024. június 25. 18:37 Ti meg naiv barmok. Egyszer téged is utolér a diszkrimináció," Persze, itt orkoztok, cigányoztok, zsidóztok, még magyaroztok-kipcsakoztok is... Aztán sírtok, ha jön Putyin és nácítlanít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!