Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Elhunyt a Magyar Nemzet publicistája

2024. június 05. 19:52

Az elmúlt húsz évben lényegében végig ugyanennél a szakmai műhelynél dolgozott.

2024. június 05. 19:52

Kulcsár Anna, a Magyar Nemzet publicistája, főmunkatársa. Fotó: Hegedűs Márta

Hosszan tartó, súlyos betegségben kedden elhunyt Kulcsár Anna, a Magyar Nemzet publicistája, főmunkatársa.

Miután 1968-ban summa cum laude minősítéssel elvégezte a jogi egyetemet, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozott fogalmazóként. Bírói-ügyészi szakvizsgát tett, ezt követően kezdte meg újságírói pályáját az Esti Hírlapnál.

Bírósági, városházi tudósítóként tevékenykedett, az igazságszolgáltatás legkülönfélébb aspektusairól még később is rendszeresen írt.

Az Esti Hírlap után a Világgazdaságnál és a Magyar Hírlapnál vállalt állást, a Magyar Nemzethez 2004 végén csatlakozott. Az elmúlt húsz évben – érintve a Napi Gazdaságot és a Magyar Időket – lényegében végig ugyanennél a szakmai műhelynél dolgozott. Munkássága elismeréseként 2009-ben átvehette a Magyar Nemzet Aranytoll Díját.

A rendszerváltozás előtti nagy bűnperekről 1986-ban Gyilkosok voltak címmel írt két kiadást megélt könyvet. Két évtizeden át tagja volt a Budapesti Ügyvédi Kamarának, tízéves aktív ügyvédi praxisa alatt főként sajtóperekkel és családjogi ügyekkel foglalkozott.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:04
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­k­­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­­­p­­u­n­c­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
2024. június 05. 21:14 Szerkesztve
És nem érdemelt volna meg annyit, hogy a cikk címében feltüntessétek a nevét, nem pedig ilyen origó meg blikk módon primitív kattintásvadász stílusú címmel titkolózzatok ?
Kanmacska
2024. június 05. 20:15
Isten nyugosztalja!
Muki46
2024. június 05. 20:14
79 éves volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!