Skócia
ÉLŐ
Svájc

Életműdíjat kapott Piros Ildikó

2024. június 15. 16:01

A díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon adták át Veszprémben.

2024. június 15. 16:01

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Életműdíjat kapott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Piros Ildikó, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint A veréb is madár, az Abigél, vagy éppen a Hahó, öcsi – számolt be a Magyar Nemzet.

A Magyar Filmakadémia életműdíját minden évben öt olyan művész, illetve szakember veheti át, akik valamilyen módon beírták nevüket a magyar filmtörténelembe. 2024-ben Deimanik Tamásné fénymegadó, Elek Judit rendező, Gulyás Buda operatőr és Selmeczi György mellett Piros Ildikó színésznőt, érdemes művészt érte a megtiszteltetés, hogy megkapja a jeles trófeát. 

A díjakat a Magyar Mozgókép Fesztiválon adták át Veszprémben.

Az életműdíj kapcsán a Svenk című filmes magazinműsor is interjút készített az színésznővel. A riportot szombaton éjszaka, 23.30-kor tekinthetik meg az érdeklődők a Hír TV-n – írta a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Isten kiválasztott – az életműdíjas Piros Ildikó a Mandinernek

Szép pályaív, jobbnál jobb színházi és filmes szerepek, szerető férj, népes család, díjak, elismerések, tervek és nem szűnő lendület – így fest 76 évesen Piros Ildikó mérlege. Az idei Magyar mozgókép fesztivál életműdíjasával haladtunk végig élete legfontosabb állomásain.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. június 16. 12:09
A komcsi vénasszonyoktól sohasem fog beférni a NSz-ei közé!
pollip
2024. június 15. 21:43
Szép:-) Gratulálok!
cinkegolyó
2024. június 15. 18:27
Valaki írta még sok évvel ezelőtt, hogy Piros Ildikó a napsugárlány. Tényleg, amikor mosolyog, aki látja, felderül.
makapaka2
2024. június 15. 18:16
Gratulálok! Megérdemelte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!