Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Elborzadt a Spiegel attól, hogy Magyarország fogja irányítani Európát

2024. június 14. 11:00

A német lap nem rejtette véka alá a véleményét hazánkkal kapcsolatban.

2024. június 14. 11:00
Orbán 2024 eredmény

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Der Spiegel online felületén megjelent csütörtöki véleménycikkében Magyarországgal foglalkoztak, mivel július elsejétől Szijjártó Péter hat hónapig vezetheti az Európai Unió Tanácsának üléseit. A lap szerint miközben a balkáni háborúkon kívül a legpusztítóbb fegyveres konfliktus dúl a kontinensen 1945 óta, Európát egy olyan állam fogja irányítani, amely a Kremlhez való közelségét nyíltan hirdeti.

És amelynek Orbán Viktor miniszterelnöke elkötelezett az „illiberális demokrácia”, vagyis az Unió alapelvei megkérdőjelezése mellett.

A lap felidézte: csütörtökön az Európai Bíróság bejelentette, hogy pénzügyi szankciókat rendelt el Magyarországgal szemben, mert nem hajtotta végre a menekültügyi rendszerrel kapcsolatos legfelsőbb bírósági határozatokat. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor pénteken arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy

szerinte Soros György bírósága döntött, a brüsszeli buborék teli van Soros embereivel,

„a Soros-terv lényege”, hogy „Európából egy kevert népességű konitinenst kell létrehozni”, és hogy „nem baj, hogy ha fogy a fehér”.

A Der Spiegel kiemelte: Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy „zsákutcába” kerül. A cikk szerint a belpolitikában „figyelmeztető lövésnek” számít a Fidesz 45 százalékos „visszaesése” az európai parlamenti választásokon.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. június 15. 07:30
Tisztelt Lajoss! A mi családjaink rezsije elviselhető szinten maradt. Többen visszakaptuk az SZJA befizetést, a háromgyerekes keresztfiam az autóvásárláshoz kapott állami támogatást, szintén a lakásfelújításhoz pár milliót, és a kis faluban indítandó vállalkozás 70 %-át állja az állam. Eddig ilyen soha nem volt. Az Ön által nemesebbnek ítélt kormányoktól semmi ilyet nem kaptunk, csak Kupa, Bokros, Gyurcsány, Bajnai csomagot, évi kb. 30 %-os rezsiemelést, kamattámogatás megszűnést, a pályázatok párttagoknak való pántlikázását, stb. Természetesen, akinek a jövedelme az átlag feletti, az elegánsan semmibe veheti ezeket, mert őt és családját ezek nem érintik, elkülönül mindettől. Nyilván akkor könnyebb minősíteni a nekünk politikailag nem szimpatikus csapatot. Ha marad az állam részéről a közjóra és a mindenkinek jó legyen törekvés, pénzlecsurgatás a népnek, akkor mi ilyen "tolvaj"-okra szívesen szavazunk. Tisztelettel!
Lajoss
2024. június 14. 19:21
A magyar pártállam nem EU-konform.🤷‍♂️
jooeee
2024. június 14. 18:34
Mi meg a Der Spiegel-től szoktunk elborzadni folyamatosan, mivel egy igazi szennylap.
polárüveg
2024. június 14. 14:10
Úgy látszik, hogy a késes Alinak jobban örülnének. Amúgy a legteljesebb lebukás és elszólás arra, hogy a semmiből 4 hónap alatt berobbanó Magyar Péter jelenséget honnan kik készítették, finanszírozták, és miért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!