Csurka Istvánnak igaza lett, bolsevik trükkel támadják Orbánt

2024. június 24. 18:51

Megérne egy külön tanulmányt, hogy hány leharcolt monetáris vészharangozót szólaltat meg napi/heti rendszerességgel az ellenzéki média.

2024. június 24. 18:51
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

 

„Csurka István egykori kijelentése, ami azóta szállóigévé vált, miszerint a szakértelem bolsevista trükk, most is aktuális. A baloldal futószalagon hív be különböző műsoraiba olyan szakértőket, akik rendre bírálják a kormányt. Megérne egy külön tanulmányt, hogy hány leharcolt monetáris vészharangozót szólaltat meg napi/heti rendszerességgel az ellenzéki média. Legutóbb az Orbán-kormány várható pénzügyi összeomlásáról és a szerinte várható megszorítócsomagról Bod Péter Ákos fantáziált a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

A költségvetés, a gazdaság helyzete elkerülhetetlenné teszi a kormány számára a megszorító intézkedéseket – még akkor is, ha azokat »konszolidációnak« nevezik – hangoztatta a közgazdász, egyetemi tanár, az MNB korábbi elnöke.

Bod Péter Ákos a rendszerváltáskor az Antall-kormány ipari minisztereként tevékenykedett, később jegybankelnök lett, sőt az első Orbán-kormány idején is tanácsadóként szerepelt. Utána viszont, ahogyan Pilhál György írja – »liberális siratóasszonnyá vénült«. Rossznyelvek szerint akkor gondolta újra hovatartozását, amikor elküldték a Századvég folyóirat szerkesztőségéből.

A baloldal által szakértőként megszólaltatott figurák, úgy mint Surányi, Békesi vagy éppen Bod, hivatali idejükben inflációs rekordokat döntöttek, mégis előszeretettel bírálják a Fidesz–KDNP vezette kormány intézkedéseit.

Érdemes felidézni a Kontra egyik korábbi írását. Bod Péter Ákos 1991. december 9. és 1994. december 14. között volt a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Elnöksége kezdetén az amerikai dollár 77,02, a német márka 48,82 forintba került. Leköszönése napján ugyanezek a számok 109,14, illetve 70,74 voltak, ami a dollárral szemben 41,7 százalékos, a márkával szemben 44,9 százalékos gyengülést jelent. A KSH adatai szerint az 1990-es évek elején az éves fogyasztóiár-index bőven húsz százalék környékén alakult: 1992-ben 23, 1993-ban 22,5, 1994-ben 18,8 százalék. Bod Péter Ákos elnöksége alatt a göngyölített infláció 79 százalékos volt három év alatt.

Ennyit a szakértelemről. Csurkának megint igaza lett.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 25. 11:20 Szerkesztve
Surányi és utóda Bod Péter Ákos, nos mind a Hálózat részei. Az első ténylegesen, a második jóváhagyólag. Jelentős szerepük volt a nemzeti aranytartalék és a nemzeti vagyon elkótyavetyélésében. Ki egyeztetett az USA-ban Sorosékkal nem hivatalosan még a Németh-kormány idején a rdsz-váltás előtt?! Surányi megjárta a Világbankot, a Bilderberg-csoportot (3x), második jegybankos elnöksége egybevágott a Bokros-csomaggal!!!! Bod Péter Ákos min. egy szakmai lepkefing, ha megnézzük mit hozott össze inflációs vonalon. Kapitalizmus, kommunizmus = globalista internacionalizmus = A HÁLÓZAT KÉT OLDALA, SZÍNE ÉS FONÁKJA...
Ez D-dúr és e-moll
2024. június 25. 11:03 Szerkesztve
Csurka olyat soha nem mondott, hogy "a szakértelem bolsevista trükk". Szó szerint azt mondta, hogy "A szakmai indokok túlhangsúlyozása ócska bolsevista trükk." Méghozzá akkor mondta ezt, amikor 1991-ben módosították a jegybanktörvényt, Antall leváltotta Surányi Györgyöt a Nemzeti Bank éléről és Bod Péter Ákost ültették a helyére. (Igen, Bod Péter Ákost! :-)) Nagy politikai vita volt arról, hogy Surányit szakmai alkalmassága/alkalmatlansága miatt rúgták-e ki vagy mert aláírta a Demokratikus Charta petícióját és arról, hogy a régi vagy az új bankelnök az alkalmasabb. Ekkor mondta Csurka, amit mondott.
pintyoke-2
2024. június 25. 10:34 Szerkesztve
Nem azt mondták, Balázs! Pista bácsi azt mondta" a szakértelemre VALÓ HIVATKOZÁS ócska bolsevista trükk!" Idézni csak pontosan!
Obsitos Technikus
2024. június 25. 06:00
Csurka mindent előre látott..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!