Bulgária Orbán mellé állt és egyértelmű üzenetet küldött: nem hajlandó fegyvert szállítani Ukrajnának!

2024. június 13. 09:16

Magyarország és Szlovákia államfői nem vettek részt a keddi B9-es csúcstalálkozón.

2024. június 13. 09:16
President Rumen Radev

Nyitókép: Minko Chernev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Rumen Radev bolgár elnök, aki arról ismert, hogy régóta ellenzi az Ukrajnának történő segélynyújtást, kedden Rigában, a Bukaresti Kilencek fórumán blokkolta a Kijevnek nyújtott katonai segítségnyújtásról szóló közös álláspont elfogadását. A B9 fórum a NATO-tag Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia, Magyarország, a Cseh Köztársaság és Lengyelország részvételével zajló, biztonsági kérdésekről folytatott regionális konzultáció és párbeszéd – emlékeztet az Euractiv

Radev álláspontja azonos Orbán Viktor magyar miniszterelnökével és nem támogatja, hogy Ukrajnát katonailag támogassák. 

A többi közép-európai ország nem ért egyet azzal, hogy a magyar kormányfő és most már bolgár a bolgár államfő sem hajlandó fegyvert szállítani Ukrajnának. Magyarország és Szlovákia elnökei részt sem vettek a keddi B9-es csúcstalálkozón, melyen országaikat lettországi nagyköveteik képviselték. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. június 13. 17:58
Teljesen értelmetlen tovább erőlködniük az ukránoknak. ("Ukránoknak"?) A Donbasz és a Krím már Oroszország része, azt nem adják fel. Feltéve, de meg nem engedve: ha egy orosz vezetőváltás úgy döntene, hogy feladja, azaz kivonul, akkor mit tennének az ukránok? Kiirtanák az ottani oroszokat? Ott azok vannak többségben! Úgyhogy tűzszünet, tárgyalások, béke! DE! Jobb lenne, ha a ruszkik elsöpörnék ezt a kibaszott náci csürhét!
leonardodicarpaccio
2024. június 13. 15:01
"Bulgária Orbán mellé állt és egyértelmű üzenetet küldött: nem hajlandó fegyvert szállítani Ukrajnának!" Nem. Egyedül a bolsevik bolgár elnök áll az oroszok mellett. Bulgáriát igazi konzervatív kormány vezeti, amely masszívan áll Ukrajna mellett.
Dunhill67
2024. június 13. 14:15
hehe...'akkó putyinpincsik és kész:)
diodoro3
2024. június 13. 11:07
6 támogatja 3 nem nem is olyan kisebbségi álláspont
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!