Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Biztosított a gyermeksebészeti ellátás Szegeden

2024. június 04. 18:02

Az SZTE teljesítette a követelményeket.

2024. június 04. 18:02

A nyitókép illusztráció. Fotó: APHP-COCHIN-VOISIN / PHANIE / PHANIE VIA AFP

Az NNGYK hatósági eljárásai során minden esetben a betegbiztonságot tartja szem előtt. Ez történt az SZTE gyermeksebészeti ellátásra szánt műtője esetében is, amely nem felelt meg a szakmai követelményeknek és a jogszabályban előírtaknak. Az NNGYK hatósági eljárás keretében kötelezte a szolgáltatót, hogy haladéktalanul biztosítsa a helyi szakellátást a területi ellátási kötelezettségének és a magas progresszivitási szintnek megfelelően.

Az ellátás folytatásának feltétele egy olyan gyermeksebészeti szakmának megfelelő műtőblokk biztosítása, amely megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, szakmai szabályoknak. Az SZTE a mai napon eleget tett a határozatban foglaltaknak és kijelölte a biztonságos és megfelelő gyermeksebészeti beavatkozások elvégzésre alkalmas műtőblokkot, így a gyermeksebészeti ellátás a régióban biztosított.  

Hazánkban egyetlen beteg gyermek sem marad ellátatlanul, így Szegeden sem volt olyan gyermek, aki ne kapta volna meg az azonnali szükséges ellátást.

A sajtóban megjelentekkel ellentétben a folyamatos egészségügyi ellátásról a hatóságok és az egészségügyi szolgáltatók megfelelő helyettesítő szolgáltató kijelölésével gondoskodnak.

Egy folyamatban lévő hatósági ügyben az NNGYK akkor ad tájékoztatást, amikor az érintett szolgáltatókat hivatalból értesítette. Addig minden ezzel kapcsolatos, sajtóban megjelent állítás félrevezető lehet.

(MTI-OS; Kiadó: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ)

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. június 04. 19:44
Biztosított a gyermeksebészeti ellátás Szegeden Papíron. A MOK egészen mást mond. A MOK pedig a Magyar Orvosi Kamara. A papír pedig ragyás miniszter papírja. Te melyiknek hiszel inkább?
kissb56
2024. június 04. 19:08
Már tegnap itt hazudoztak a moslékos szarok erről a témáról. Most ugyanott folytatják a hazudozást.
antal-2
2024. június 04. 18:48
Pest Varmegyében 3 gyermekügyeleti pont van. A váci nem is 24 órás. Pomázról pl. Vácra kellene vinni egy beteg gyereket de kórházba a Flór Ferencbe tartozna, Kistarcsára. Közelebb van a János, Bethesda, Gyerek Klinika. ÉS ÍGY IS KIVÁLÓAN MŰKŐDIK! MERT ALIG VAN GYEREK!!! Nem is kell több gyerekorvos mert nincs már kit gyógyítani.
Patika
2024. június 04. 18:31
Hazánkban egyetlen beteg gyermek sem marad ellátatlanul, így Szegeden sem --- nem tudtam, hogy Szeged a hazánk Új-Szeged, Röszke, Algyő, Baktó, KKdorozsma meg már külföld.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!