Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Azahriah a New York Timesnak: Ez egy szabad ország, nem Oroszországban élünk

2024. június 15. 12:11

Rajongói szerint Azahriah „rendes embernek is tűnik, aki igyekszik átnyúlni a politikai és generációs szakadékokon”.

2024. június 15. 12:11

Nyitókép: Vasvári Tamás/MTI

A francia Le Monde után a New York Times is foglakozott a fiatal magyar előadó, Azahriah felemelkedésével és sikereivel. Az amerikai lap régiós tudósítója, Andrew Higgins a három, teltházas Puskás Aréna-beli koncert egyikén a backstage-ben volt, és interjút is készített a popsztárral.

Ezt is ajánljuk a témában

A New York Times összeállításának elején felidézték, hogy a 22 éves Baukó Attila, azaz Azahriah annyira népszerű Magyarországon, hogy 

még Orbán Viktor is azt állítja, hogy időnként hallgatja a dalait. 

Mint kiderült, a kormányfő a futballpályás klipjét szereti a legjobban.

Higgins felidézve a magyar miniszterelnök kijelentését, arra a megállapításra jutott a cikkben, hogy a 14 éve kormányon lévő Orbán is azt akarhatja, hogy rá is vetüljön némi fény a rapper körüli felhajtásból.

Ezt is ajánljuk a témában

Azahriah a politikai megnyilvánulásokról: A zenészeknek nem kötelező ilyen kérdésekről beszélniük

A riportban megszólaltak Azahriah rajongói is, akik azt hangsúlyozták, hogy más sztárokhoz képest Baukó „rendes embernek is tűnik, 

aki igyekszik átnyúlni a politikai és generációs szakadékokon”.

A politikai megnyilvánulásokkal kapcsolatban Azahriah azt nyilatkozta az újságírónak, hogy a zenészeknek nem kötelező ilyen kérdésekről beszélniük, ha nincs mit mondaniuk, az rendben van. „De egy szabad országban nincs rendben, ha azért hallgatsz, mert attól félsz, hogy ártasz a karrierednek. 

Mi nem Oroszországban vagyunk”

– húzta alá az előadó.

A cikkben felidézték, hogy a kegyelmi ügy kirobbanása után, februárban csatlakozott az influenszerek tüntetéséhez. Végül a demonstráción nem jelent meg személyesen, csak videóüzenetet küldött

„Vannak bizonyos kérdések, amelyek messze túlmutatnak azon az erkölcsi szinten, amelyet el tudok fogadni” – idézte Azahriah-át a New York Times.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
maki99
2024. június 16. 17:16
Nagy Ferót vagy Mága Zoltánt miért nem interjúvolta meg a NY?
Mindenhova
2024. június 15. 22:07
kepiblanc 2024. június 15. 12:34 "Persze nem véletlen nem hozták nyilvánosságra, hiszen az orosz ügynökök és a tartótisztek egytől egyig izraeliták." Még ha csak izraeliták lennének. De számos köztük a náci aki talán még most is él, de ha már nem is, értetlenül, ágyban párnák között múlt ki. Na ez az ami igazán vérlázító! Jah, és természetesen a megszerzett vagyonukat a fattyaik megörökölték!
pollip
2024. június 15. 21:47
Azt mondta, nem fog politizálni. A nagybátyja is ezt a tanácsot adta neki. Hallgathatna a bölcsebbre .....
tomekjosef
2024. június 15. 19:10
Azahriah azért benyalt egy kicsit a Presmann néninek is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!