Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Mindegy nekik már? A franciák a 22 éves Azahriah miniszterelnökségéről álmodoznak

2024. június 11. 10:30

A Le Monde portréja szerint Azahriah lehet Orbán Viktor kihívója Magyarországon, ám ezt egyetlen tény sem támasztja alá, ráadásul az énekes is a zenei karrierjére összpontosít.

2024. június 11. 10:30

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Még az EP-választások előtt tett közzé portrét a magyar popsztárról a francia Le Monde, a lap ráadásul azzal az erős állítással indít, hogy Azahriah népszerűbb, mint Orbán Viktor, sőt, a címben azt írja, hogy a magyar miniszterelnök kihívója lehet.

A 22 éves Baukó Attila olyat tett, amit más magyar énekes még soha, háromszor is megtöltötte a Puskás Arénát, ami nagy siker, ám Orbán Viktor pártja, a Fidesz vasárnap 2 milliónál is több szavazatot kapott, így finoman szólva is túlzónak tűnik az összehasonlítás – Azahriah egyébként a lapnak el is mondta, hogy nem tervez politikai szerepvállalást, a zenei karrierjére összpontosít.

A cikk megjegyzi, „az Orbán Viktor kezdeményezésére épült gigantikus sportarénában” rendezték meg a három koncertet, ám az nem szerepel az összefoglalóban, hogy a magyarországi baloldali pártok élesen támadták a Puskás Aréna építését – végül azonban még a „gigantikus” stadion is kicsinek bizonyult, hiszen egyre nehezebb jegyhez jutni a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseire.

A tripla koncert egyébként a Világgazdaság számításai szerint akár bukás is lehetett anyagilag, hiszen 1,5 milliárd forint volt a költsége, csak a színpad 250 millió forintba került. Orbán Viktor mindenesetre egy korábbi videójában elárulta, a Puskásról neki a „Nélküled” című dal mellett Azahriah jut eszébe.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 12. 09:46
Amikor 100+ éve feldarabolták a Monarchiát (mert hagyta magát feldarabolni), akkor azzal számoltak, hogy legalább 100 évre úgy tönkrevágják a környéket, hogy biztos nem jelent majd kihívást. Csakhogy a 100 eltelt és a környék kifejezetten életjeleket mutat. Sőt olyan társadalmi problémák sem terhelik, mint a tömeges bevándorlás és woke társadalomromboló tevékenységével is ki szavakkal, ki tettekel, de dacolnak. Vagyis ha a Unió vissztartja a pénzünket, akkor az csak a 100 éves mese újabb fejezete és azt bizonyítja, hogy jó úton járunk. Azariah pedig egy zenész. Kár mindenkibe az Orbánt leváltót vízionálni, aki 10.000+ ember előtt szól bele egy mikrofonba.
google-2
2024. június 11. 16:03
Van egy, aki még szebben, többet orbánozik, Carson koma, vagy ki? Őt még nem vették fel a listájukra, mint leendő magyar miniszterelnök? Vagy ott van a Nagy Ervin úr - van itt jelentkező, nem is egy.
Szerintem
2024. június 11. 15:14
Kaliberre még megfelelő is lehetne a ballibsi értelmi szintnek, de mégse jó, mert ez nem Péter.
Hopszjuliska
2024. június 11. 14:45
Mi lesz még itt? Van egy családját abuzáló, utána rajonghatunk egy toi-toi mellett barátnőjét megcsaló ficsúrért? Tényleg megbolondulni látszik a világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!