Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Az egyik banknál már érkeznek a visszautalások az Apple-károsultaknak

2024. június 30. 13:25

Az incidensben több mint 2 milliárd forintot vontak le jogtalanul a számlákról.

2024. június 30. 13:25
New Apple Store Opens In Kuala Lumpur

Nyitókép: Annice Lyn/Getty Images

Nagy port kavart a napokban, hogy egy technikai problémának köszönhetően az Apple Pay tömegesen vont le pénzt magyar felhasználók számláiról. Az Apple alkalmazásboltjában egy hiba miatt tévesen terheltek meg magyar bankkártyákat június 26-án, főként előfizetésekhez kapcsolódó tranzakciókkal. Az Apple megerősítette, hogy nem történt adatlopás, és a visszatérítési folyamat már elindult, így az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük. Az incidensben több mint 2 milliárd forintot vontak le jogtalanul a számlákról. 

A Gránit Banknál vasárnap megtörtént az ügyfelek kártalanítása – derült ki a bank közleményéből.

A Gránit Bank az incidens után azonnal felvette a kapcsolatot az Apple-lel, és letiltotta a jogtalan terheléseket indító kereskedői platformot. Ezen felül az incidens éjjelén sms-t küldött minden banki mobilalkalmazással rendelkező ügyfelének, amelyben figyelmeztette őket, hogy biztonságuk érdekében állítsák minimumra kártyáik online limitjét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 30. 16:18
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­ ­s­z­­­e­­x­i­­ ­p­u­n­­­c­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
5m007h 0p3ra70r
2024. június 30. 16:18
Én egy órája kaptam az OTP-től 2490 forintot úgybevezett “áruvisszavét ellenértéke” címen. Fogalmam sincs miért. Tőkem az Apple egy vasat sem szedett be és ilyen értékű tranzakcióm az illető számláról tavaly óta biztosan nem volt.
chief Bromden
2024. június 30. 15:55
Melyik volt az a bank, amelyik felfüggesztette az Apple Pay-nek történő utalásokat? És kik voltak azok, akik széttárták a karjukat, hogy nem tudnak mit tenni. Várjuk a PSZÁF vizsgálat eredményeit, ja hogy megszüntették. Kuszaszem partizánakciója lehetett?
alexandrosz-2
2024. június 30. 15:02 Szerkesztve
Kibaszott nyugodtak vagyunk az aljas zsidó banda tömeges és automatizált sikkasztása kapcsán. Végül is csak kb. 2 milliárdot sikkasztottak, mi ez ahhoz képest, amit a köpcös cigány lopott el 4+14 év alatr? De a legnyugodtabbak a sikkasztó aljas zsidók. Semmi bajuk nem eshet egy zsidó gyarmaton, a zsidesznek hála.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!