Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az ATV vendége úgy döntött, bojkottálja a csatornát Magyar Péter hétfői performansza után

2024. június 13. 17:35

Az író és dokumentumfilmes arra kérte a vele szimpatizálókat, hogy „kövessék a példáját és az oldalát”.

2024. június 13. 17:35

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Bódis Kriszta író és dokumentumfilmes a közösségi oldalán írta meg, Magyar Péter hétfői, atv-s exodusa után arra az álláspontra jutott: bojkottálja az ATV-t. „Tudom, hogy sokan hiányolni fogjátok szerény próbálkozásaimat a Civil a pályánban, de majd találkozunk máshol” – fogalmazott. Bejegyzésében arra is kitért, egyik televízióban sem kapott túl sok nyilvánosságot eddig sem az írói, sem a civil munkája az elmúlt 14 év alatt. „Egyik csatornát se érdekelte a Van Helyed, a filmjeim vagy a könyveim, díjak ide vagy oda, csak néha lettem meghívva érdekes színfoltnak a Civil a pályánba is” – jegyezte meg.

Távozása után a Tisza Párt alelnöke több Facebook-bejegyzésben is kommentálta a történteket. Ezek egyikében az ATV több munkatársának vallási hovatartozását is részletezte. A posztot később ugyan módosította, de az előzmények között felelhető a listázás.

Nagy port kavart Magyar Péter távozása

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, még hétfőn összeveszett Rónai Egonnal az ATV stúdiójában Magyar Péter, miután az Egyenes Beszéd műsorvezetője szembesítette a ténnyel, hányszor hívták néhány hónap alatt. A Tisza párt alelnöke erről tudomást sem akart venni, azt ismételgette, hogy „Mi a kérdés, szerkesztő úr?”, majd kiviharzott a stúdióból. A történtek után portálunk közzétette a tételes bizonyítékokat is arról, hogy Magyar hazudott, amikor azt állította, nem keresi őt az ATV.

„Magyar Péter bemutatkozott”

Magyar fenti megnyilvánulására több közéleti szereplő is reagált. Csintalan Sándor, a csatorna másik állandó vendége úgy kommentálta az eseményeket,hogy 

Na! Magyar Péter bemutatkozott…. ATV Egyenes Beszéd” .

De megszólalt másnap Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke is, aki lapunknak azt nyilatkozta, „személyes véleményem: úgy vélem, kettős hiba történt: Helytelen volt, hogy Magyar Péter otthagyta az ATV élő műsorát. 

Egy közszereplőnek tűrnie kell a számára kellemetlen kérdéseket is, és válaszolnia is illik. 

Ugyanakkor egy műsorvezető sem minősítheti a csatorna által behívott vendég magatartását „kutyakomédiának”. Ez sértő. Az lett volna célszerű, ha a dosszié átadása után, mely Magyar Péter ATV-s szerepléseit tartalmazta, s melyet Magyar Péter azzal vett át, hogy majd később tanulmányozza, témát váltottak volna...”

Ezt is ajánljuk a témában

A BRFK már vizsgálódik

Azonban az események itt még nem álltak meg. A tévés szerkesztők listázása miatt Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) is feljelentést tett az ügyben. Úgy vélekedett, 

ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal való visszaélés vétsége.

A Magyar Nemzet szerdán már arról számolt be, hogy a BRFK nem tétlenkedett: már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2024. június 14. 13:18
a családját lehallgató megélhetési celeb poloska peti meglepődött, hogy őt a szegény liberális-vörös-kék-lila-zöld-kkutya demokrata lumpen prolik legujabb kijelölt -igazából az új eltartóját kereső messiását, - a naponta elhangzó hazugságaival, bárki is szembesíti merészeli,...
Dixtroy
2024. június 14. 09:42
"Tudom, hogy sokan hiányolni fogjátok szerény próbálkozásaimat a Civil a pályánban" Rosszul tudod. Jellegtelen, ostoba műmájer vagy, unalmas amit mondasz, és érdektelen. Sohaviszontlátásra! Ha mapettó egy ilyen egyszerű kérdésből se tudja magát kivágni, mit lenne képes tenni mondjuk Putyinnal tárgyalvaa? Széthúzza a seggét, és nyüszít?
AndyP
2024. június 14. 06:43
Mar elnezest de ki a faszom ez a Bodis Kriszta es mit is koszonhetek neki??????
Hohokam
2024. június 14. 00:14
Egy méltán kevéssé ismert durcimurci. Ugorgyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!