Amint betette Magyar Péter a lábát a Néppártba, közölte, hogy egyetért Orbán Viktorral

2024. június 20. 07:48

Magyar Péter kijelentette, hogy sem fegyvereket, sem csapatokat nem küldene Ukrajnába.

2024. június 20. 07:48
TISZA Opposition Campaign Rally in Heroes Square Budapest

Nyitókép: Janos Kummer / Getty Images

A Tisza Párt alelnökének újsütetű, néppárti szövetségesei nem biztos, hogy örülnek ennek, de jelek szerint az ellenzéki politikus továbbra is osztja Orbán Viktor álláspontját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, vagyis hogy Magyarország semmilyen módon nem kíván a jelenleginél jobban belefolyni a konfliktusba – írta meg a Világgazdaság.

A bejelentés röviddel azután történt, hogy a Tisza Pártot felvették az Európai Néppártba (EPP), amelynek korábban a Fidesz is tagja volt.

Az EPP magas rangú képviselői, köztük Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber pártelnök, a felvételt azzal tették függővé, hogy a csatlakozó párt támogatja-e a Néppárt Ukrajnával kapcsolatos álláspontját. A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter, napokkal ezelőtt egyeztetett Manfred Weberrel erről a kérdésről.

Osztjuk a kormány álláspontját: Magyarországról nem küldünk csapatokat vagy fegyvereket Ukrajnába

– nyilatkozta Magyar Péter.

A Tisza Párt politika úgy látja, hogy „az EPP megértette Magyarország különleges, érzékeny helyzetét a háborúban”.

De természetesen minden más módon és eszközzel támogatni fogjuk az ukrán népet 

– tette hozzá.

Magyar Péter ezzel együtt támogatta Ukrajna önvédelemhez való jogát, Vlagyimir Putyin orosz elnököt agresszornak nevezte, és kijelentette, hogy Ukrajna függetlenségét és szuverenitását nemzetközi védelem illeti.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. június 26. 10:27
Eltelt pár nap és még él... csodálkozom.
Csubszi
2024. június 20. 22:40
Megint hazudik! Reggel, délben, meg este, meg éjjel! De úgyis kiderül: majd meglátjuk!
bagira002
2024. június 20. 19:32
Orbán mögé bújva újabb ,,lehetőséget ,,remél Magyar magát elárulta , elmondása szerint Brüsszelbe való képviselői állást ,,lehetőségek kihasználása ,, miatt vállalta el . Mindig a lehetőségekből él , másokat kihasznál . Ő lehetősége kihasználása minél jobban kiaknázza , lehetőségek elé elfelejtette oda mondani ,,Ő,, nem Magyarország érdekeit nézve segítse .
rasdi1
2024. június 20. 18:02
"...a felvételt azzal tették függővé, " Magyarul helyesen "...a felvételt ATTÓL tették függővé,..." Szerkesztett cikk! Több figyelmet kérnénk. Szegény nyelvújítóink forognak a sírjaikban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!