Álmodj, királylány

2024. június 24. 18:20

Az internet néhány napja hírül adta, hogy elhunyt az 1985-ös szépségkirálynő, Molnár Csilla édesanyja.

2024. június 24. 18:20
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasárnap

Fotó: MTI Fotó: Varga György

„Alapesetben egy negyven évvel ezelőtti bulváreseményhez kapcsolódó, egy idős asszony haláláról szóló hírnél érdektelenebb kevés van. Mifelénk azonban ritka az »alapeset«.

A 17 éves balatoni lányt egyszeriben ismerte meg az ország, amikor sok-sok évtized után először a haldokló szocializmus megengedte, hogy egy afféle burzsoá csökevényként számon tartott szépségkirálynő-választást tartsanak. A tévé közvetítésén keresztül milliók látták (ne feledjük, akkoriban összesen két csatorna létezett, sem műholdas-, sem kábel adás éppen úgy nem volt, mint a még fel sem talált internet), amint a magas, gyönyörű, kora dacára felnőtt nőnek látszó lány fejére teszik a koronát. Már ez önmagában erős média- és közfigyelmet generált, ám amikor egy esztendő múltán Csilla öngyilkos lett, az tovább fokozta az érdeklődést; másfelől pedig újabb évekre elkaszálta a hasonló megmérettetéseket, amikre aztán majd csak a rendszerváltás után került sor.

1982-ben édesapám cégének »vállalati nyaralójában« töltöttünk két hetet Fonyódon. Ez a szocializmusban úgy nézett ki, hogy a munkahely bérelt valahol egy apartmant, ahová a dolgozó kedvezményes beutalót kaphatott. Az étkezést pedig úgy oldották meg, hogy kuponokat adtak, amiket egy meghatározott étteremben lehetett leenni. Esetünkben a vasút túloldalán, egy kis családi vendéglőről volt szó, oda jártunk át ebédelni minden nap. Egy kedves házaspár volt a tulajdonos, akik két kamasz gyerekükkel, a nagyobb lánnyal és a fiatalabb fiúval maguk szolgáltak fel. Szüleim hosszasan beszélgettek is velük, én pedig egy tizennégy éves fiú heves érdeklődésével néztem a gyönyörű kislányt, aki a rántott húsomat hozta. Idősebbnek gondoltam magamnál, így beletörődtem a nyaralás idejére a teljesen reménytelen, plátói szerelembe. Pedig, mint később kiderült, egy évvel fiatalabb volt. Ő volt ugyanis Molnár Csilla Andrea, akit a vállalati üdülésünk után három esztendővel a szülei beneveztek a szépségversenybe. S noha a környékbeliek némi kárörömmel beszélték maguk között, hogy a helyi fordulókat ugyan sikerrel veszi a lány, mert a papa agilis és befolyásos személyiség, de a megyei döntőn majd elhasal.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2024. június 25. 14:00
A Vas Népében lement egy sorozatinterjú, amit az édesanyja adott a magyar médiával közösen átélt kalandokról a tragédiáig. Az ott felsorolt személyek statáriális főbelövése lenne a minimum, amit ki kellene osztani ezeknek a mocskoknak. Sokan közülük a mai napig sütkéreznek a rivaldafényben. Például elhurcolták Zalatnay születésnapjára a kislányt, hogy vele emeljék az esemény fényét, és Ernyey Béla, jééé, csupa ipszilonos, központi szerepe sem köztudott a történetben. Csak senki ne gondolja, hogy azóta a magyar médiumok már csupa máriáslányból állnak!
2024. június 25. 08:56 Szerkesztve
Princ a katona igen gátlástalanul kúrta le a tinilányt. Tetejében Elernyedt Béluska szépen el is hagyta, így M.Cs.A. öngyilkos lett miatta. A filmbeli műbaka utána még kijárt a Lukácsba komálkodni a Tanú-val, Kállay Ferenc a sztorit simán leszarta. Ezen a helyen lehetett kukkolni a csajokat. A lankadt fasz viszont kiszorult a tekintetek fókuszából, ezért visszahúzott osztrák babájához. Ott pozőrködött egy darabig, míg az ki nem rúgta. Azóta se híre se hamva. Pauer Agyalágyula se maradhatott ki a jóból. Díszlettervezőből alkalmi szobrássz csak azért vált, hogy a mezítelen lánytestekről perverz teljes alakos gipszlenyomatot vegyen soha el nem készülő szobrait hangosan felajánlva. Egyszer még lehozta a padlásáról a Molnár Csilláét és annak halála után önjáró kerekesszékbe rakva egy stadionban körbe motoroztatta.. Anno úgy bejött neki a gipszes pacsmagolása, hogy még 3 éven át rontotta meg vele a kislányok erkölcsi tartását M.Cs. A.-ról készültet példaként mutogatva.
makrancos-kata
2024. június 24. 22:04
"mint a még fel sem talált internet" De, fel volt már találva.
Bell & Sebastian
2024. június 24. 21:20
Márpedig a Gonosz csak úgy jut be a házba, hogy valaki beengedi. Kiverni lehetetlen, elpusztít mindenkit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!