Albánia
ÉLŐ
Spanyolország
Horvátország
ÉLŐ
Olaszország

Árad a Rába, Körmendnél a valaha mért legnagyobb vízállásra készülnek

2024. június 10. 13:16

A Magyar Honvédség ötven katonával segíti az árvízi védekezést.

2024. június 10. 13:16

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A Magyar Honvédség Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezredének ötven katonája is segíti az árvízi védekezést az áradó Rába folyón Körmendnél – közölte az MTI-vel Kiss Viktor százados.

A katonák tízfős rajokban homokzsákokat raknak a vízügyi szakemberek irányításával a folyó bal partján – mondta el a Győrből érkezett alakulat parancsnoka.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint 

a Rába vízgyűjtőjén hétfő hajnaltól ismét esik, a meteorológiai előrejelzések szerint újabb záporok és zivatarok várhatók.

Szentgotthárdon vasárnap este harmadfok felett, 422 centiméterrel tetőzött a Rába, majd apadásnak indult, hétfő reggel hét órakor a 307 centiméteres vízállást mértek.

Körmendnél vasárnap egész nap lassan áradt a folyó, hétfő reggel intenzívebbé vált az emelkedés, a tetőzést az esti órákra az eddig mért legmagasabb, 535 centimétert elérő, vagy azt meghaladó vízállással várják a szakemberek. Sárváron ugyancsak harmadfoknál magasabb tetőzésre számítanak.

A Rábán levonuló árhullám jelenleg Rábagyarmat és Csákánydoroszló között tart, Rábagyarmaton hajnali három órakor tetőzött 344 centiméterrel, 7 órakor 334 centiméter volt a vízállás.

A vasi patakok is áradnak, a Pinka Felsőcsatáron hajnali 2 órakor tetőzött 508 centiméteres vízállással, ami 106 centiméterrel haladta meg a korábbi 2009-ben mért legmagasabb szintet.

A Strém Kemestaródfánál hétfőn reggel 6 órakor 430 centiméteres vízállással tetőzés közeli állapotban van. A Pinka Kemestaródfánál jelenleg még enyhén árad, reggel 6 órakor 443 centiméter volt a vízállás – tartalmazza a közlemény.

-

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antal-2
2024. június 10. 13:30
Árad a tisza! Szájadban a pisa! Vargáné nyomja! A butha matyhar szopja!!!
Bernard
2024. június 10. 13:29
Kedves olvasóink, a "RÁBAsztok platópeti' párt legújabb közleményét olvasták.
paater-gregor
2024. június 10. 13:22
"Árad a RÁBA" Már ilyen párt is van? (Romákat Áldásosan Boldogító Alapítvány)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!