Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Románia magyargyűlölő pártja Orbán közbenjárása után maradt ki a formálódó európai jobboldali szövetségből

2024. május 23. 16:39

A szélsőségesen magyarellenes AUR biztosan nem lesz az Európai Konzervatívok és Reformisták frakciójának tagja.

2024. május 23. 16:39

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Románia magyarellenes pártja, az Egységes Románok Szövetsége (AUR), George Simion vezetésével biztosan nem fog csatlakozni az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakciójához. A szélsőséges párt nem vett részt a madridi megbeszélésen sem – jelentette a G4Media.ro. A román sajtó most arról ír, hogy személyesen Orbán Viktor nyomására maradtak ki a jövőben formálódó jobboldali szövetségből – erről pedig már a Romania Insider angol nyelvű oldala számolt be.

Erre válaszul az AUR vezetője, George Simion május 12-én, az európai parlamenti képviselőjelöltek Szatmárnémetin tartott bemutató eseményén a fő politikai ellenségként az RMDSZ-t nevezte meg, amelyet „undorító, soviniszta teremtménynek” titulált.

Az AUR jelenleg sem tagja az Európai Konzervatívok és Reformisták csoportjának, de mivel a Fidesz odatart, Orbán Viktor pedig minden befolyását bevetette a szélsőséges párttal szemben, így – bár előzetes tárgyalásokat folytattak ez ügyben – a következő ciklusban is kívül fognak maradni – jelentette a G4Media.ro. Így könnyen lehet, hogy 

az AUR lesz az egyetlen parlamenti párt Romániában, amely nem része egyetlen európai politikai csoportnak sem.

Az angol nyelvű lap szerint Orbán Viktor már februárban jelezte, hogy pártja ellenzi az AUR ECR-tagságát. E mellett kiemelik, hogy Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere Kolozsváron az AUR-ra utalva, azt mondta, hogy aki a Romániában élő magyarok ellensége, az egyben Magyarország ellensége is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:13
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­k­­e­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­­ ­p­­­u­­n­­­c­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
csapláros
2024. május 24. 23:17 Szerkesztve
Lajoss 2024. május 24. 18:54 ..."Aha,az RMDSZ-t a csüngőhasú miatt tették ki a kormánykoalícióból…Az nem gond…😱"... Tudod mi nem lesz a gond bazdmeg? Ha a DK-t, a Momentumot, az MSZP-t és más LIBERÁLNÁCI, nemzetáruló csürhét a buzi, bandzsa Pressmannal való kvaterkázás miatt fogja a magyar kormány BETILTANI, kirakni az országgyűlésből és megvonni tőlük a párttámogatásokat! ...De te csak tapsolj a neonáci bocskoros szőröstalpúaknak, akik MEGTAGADJÁK, hogy Erdélyben ŐSHONOSNAK tekintsék a magyart, MEGTAGADJÁK tőlük az ÁLLANDÓ PARLAMENTI képviseletet és a TERÜLETI AUTONÓMIÁT! Helyette szakmányban sértik meg az ENSZ Népirtás Egyezményét és az alapvető emberi jogokat. A magyarság a történelmének a legnagyobb népirtását szenvedi el Erdélyben, és te meg csüngőhasúzol, NEMZETÁRULÓ tetves leprája a magyarságnak !?
Lajoss
2024. május 24. 18:54
Aha,az RMDSZ-t a csüngőhasú miatt tették ki a kormánykoalícióból… Az nem gond…😱
csapláros
2024. május 23. 23:16 Szerkesztve
orrban 2024. május 23. 18:40 ..."Aki nem teljesen agymosott és megszokásból akar az országot kifosztó orbánmaffiára szavazni, jó ha tudja, hogy BRUTÁLIS MEGSZORÍTÁSOK JÖNNEK!!!! "... Ja: MÁR MOST Burundi mögé csúszott vissza az ország! A választások után KÜLÖNADÓT vetnek ki a balos zoknikra, és a rágógumikra, hogy befoltozzák vele a költségvetési lyukakat. Azonnali hatállyal be kell szolgáltatni a stoppolófákat is, a költségvetés befoldozására. Ha valakinél találnak egyet, a NAV helyben 100 ezer forinttal megbirságolja! Nem lehet kétséges, hogy ez még mindig látszatintézkedés lesz, ezért junius 1-től már csak gumi nélküli gatyákat lehet kapni a boltokban, hogy azzal is segítsék a költségvetést egyben tartani. Köteleket azonban korlátozás nélkül vásárolhat bárki, hogy az orrban féle HUHOGÓKAT bárki kedvére eltángálhassa, kedvére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!