Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Orbán Viktor: Donald Trump olyan elnök lesz, aki független a háborún nyerészkedő üzleti köröktől

2024. május 30. 21:15

A magyar felfogás szerint ez a háború nem a mi háborúnk – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

2024. május 30. 21:15

Nyitókép forrás: Magyar Nemzet

A döntő tárgyalás nem Ukrajna és Oroszország, hanem az Egyesült Államok és Oroszország között lesz – jelentette ki Orbán Viktor a cseh XTV televíziónak adott interjújában – írja a Magyar Nemzet.

Nem gondolkodom rajta” – így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mikor féltette utoljára az életét. A magyar miniszterelnökkel a cseh XTV készített interjút. 

Amikor Robert Ficót lelőtték, akkor gondoltam rá. Attól kezdve nagyon sokat imádkoztunk a barátom felépüléséért, de akkoriban merült fel bennem a gondolat, hogy magányos merénylő volt-e, vagy valamilyen szervezet állt a tett mögött” – fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, „ha szervezet volt, akkor mindannyian, akik most a béke oldalán állunk és a békéért érvelünk, nagyobb veszélyben vagyunk. 

Azóta figyelem a reakciókat, és ezek nem kevésbé aggasztanak minket, mint maga a merénylet; az online térben jogi határok nélkül áramlik a gyűlölet.

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy Magyarországon „egy szabad ország, a politikusok szabadon mozoghatnak, néha én magam vezetem az autómat. Idegen tőlünk, hogy naponta tápláljuk a félelmet, hogy merényletre kerülhet sor. Budapest biztonságos város”.

Az ukrajnai háború kapcsán Orbán Viktor a cseh XTV televízió elmondta, hogy a cseh és a magyar álláspont nagyon távol áll egymástól. 

A cseh nézőknek azt tudom mondani, hogy a magyar felfogás szerint ez a háború nem a mi háborúnk. 

Jourová asszony mindig azt mondja, hogy ez a mi háborúnk, de a magyarok nem így gondolják. A magyarok szerint ez két szláv nemzet háborúja, sőt testvérháború” 
– fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Mint mondta, nem szabad az európaiaknak ezt a háborút a sajátjuknak tekinteniük. Nem az a dolgunk, hogy belevonódjunk, hogy állást foglaljunk, hogy beleavatkozzunk, hanem, hogy izoláljuk ezt a háborút. Ezt kellett volna már tenni az elején is, de ennek a szöges ellentéte történt – emelte ki a miniszterelnök, és hozzátette, hogy nem szabad hagyni, hogy eszkalálódjon a háború.

A kulcskérdés, hogy kinek kellene tárgyalásokat folytatnia Putyinnal, emelte ki a miniszterelnök. Mint mondta,

A döntő tárgyalás nem Ukrajna és Oroszország, hanem az Egyesült Államok és Oroszország között lesz, amely nemcsak, hogy lezárhatja a háborút, hanem egyfajta biztonsági rendszert is kialakíthat majd.

Hozzátette, Ukrajna nem független állam, ha nem kapna finanszírozást az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól, nem tudná folytatni a háborút. 

Nekünk egy olyan ember kellene, mondjuk Amerikában, de Európában sem ártana, aki független a háborún nyerészkedő üzleti csoportoktól, akinek nem presztízskérdés a Putyinnal való kapcsolat, hanem csakis kizárólag az emberélet, a béke és a tartós biztonság vezényli a döntéseit. 

Szerintem Trump elnök úr, ilyen elnök lesz 

– fogalmazott Orbán Viktor azt is hozzátette, hogy nem gondolja, hogy Joe Biden rossz ember, hogy rosszat akarna. De már olyan mélyen belevonódott az Egyesült Államok a háborúba, hogy aki belevitte, az nem tudja kihozni. 

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA 

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berendel
2024. június 05. 10:46
A youtubon már elérhető csehül. 53 perc, elég hosszú intejú. .....madarskim premierem Viktorom Obanem.
zakar zoltán béla
2024. június 04. 17:20
MIMM
gekk
2024. május 31. 13:21
Orbit: becsületes embernek ismertem meg az elnökurat. Hogy ismerhetted meg orbit? Hol? Mikor? Ezt a sok baromságot még a hithű csicskáid sem veszik be.
gekk
2024. május 31. 11:13
Ja. Majd küld üdvözlő táviratot orbitnak bukarestbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!