Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Orbán Balázs: Csak a kormánypártoknak van ereje szembe fordulni a háborúpárti nyomással

2024. május 23. 21:52

Az Európa-szerte tapasztalható háborús készülődésben Magyarország az egyetlen, amely határozottan és hangosan a béke oldalán áll.

2024. május 23. 21:52
null

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Ma Magyarországon csak a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeinek van elég ereje szembe fordulni a háborúpárti nyomással – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója csütörtökön egri sajtótájékoztatóján.

Orbán Balázs szerint a baloldali formációk a külföldi megrendelői oldal függvényében döntenek ebben a kérdésben, márpedig a finanszírozók elvárása minden esetben az, hogy „a kormányt gyengíteni kell és az országot a háborúpárti bevonódás irányába kell tolni.”

A mostani kampányidőszakban érzékelhető, hogy ebben az Európa-szerte tapasztalható háborús készülődésben Magyarország az egyetlen, amely határozottan és hangosan a béke oldalán áll. Ezért a háborúpárti erők mindent megtesznek a kormány destabilizálására, mely miatt a küszöbön álló választások arról is szólnak, hogy Magyarország békepárti kabinetjének a következő országgyűlési választásokig milyen mozgástere és támogatottsága lesz – tette hozzá.

A magyar szuverenitás egyik fontos és szimbolikus helyének nevezve Egert kiemelte: míg a június 9-i önkormányzati választás a helyi közélet szempontjából lesz kulcsfontosságú, addig az európai parlamenti voksolás az európai politikára, ezen belül pedig hazánk lehetőségeire lesz meghatározó hatással.

Az orosz-ukrán háború miatt a két dolog össze is kapcsolódik – folytatta, emlékeztetve: Magyarország álláspontja a kezdetektől világos, a két szláv nép közti konfliktusnak nincs megoldása a csatamezőn, ezért támogatóikkal együtt mielőbb vissza kellene térniük a diplomáciai rendezéshez. Az erre irányuló magyar javaslatokat, kezdeményezéseket eddig Brüsszelben mind lesöpörték az asztalról – jegyezte meg. Rámutatott: eközben az elmúlt hónapokban felgyorsult az a háborús készülődés, melynek célja előkészíteni a NATO-tagországok és Oroszország közötti direkt katonai konfrontációt, mely a kormány megítélése szerint hazánk érdekeivel alapvetően ellentétes lenne és veszélyezteti az ország békéjét, biztonságát.

Orbán Balázs Eger lakóit is arra bátorította, hogy támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit és ne hagyják, hogy külföldről mondják meg nekik, mit kell gondolniuk háború és béke kérdésében. 

Fontos, hogy képesek legyenek kitartani az álláspontjuk mellett, miszerint ez a konfliktus nem a magyarok háborúja, nem akarják a gyermekeiket, unokáikat kitenni ennek, nem akarnak részt venni a NATO és Oroszország közötti direkt konfrontációban” – fogalmazott.

 A politikai igazgató egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy Egerben a kormánypártok polgármesterjelöltje Vágner Ákos, aki a kabinet reményei szerint a kormánnyal konstruktív partnerségben képes lesz felszámolni a városban „az elmúlt 5 év rossz önkormányzati politikája és gazdálkodása miatt kialakult méltatlan állapotot.” 

Magyarország és Eger sikerének kéz a kézben kell járnia”

 – fűzte hozzá.

A tájékoztató zárásaként bejelentette: a tehetséges diákoknak ingyenes készség- és képességfejlesztő programokat kínáló Mathias Corvinus Collegium képzései idén ősztől Egerben is elérhetővé válnak általános és középiskolás fiatalok számára.

(MTI)

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­k­e­­l­­­d­ ­a­­ ­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­­p­­­u­n­­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
mreinstand-2
2024. május 24. 04:10
Viszik Egerbe az MCC nevű illiberális ideológiai janicsárképzőt. Már az szégyellje magát, akinek még csak meg is fordul a fejében, hogy a gyerekét beírassa.
Isten jobb keze
2024. május 24. 00:29
Az anyád büdös picsáját te nagyon buta!
kilakikitt-2
2024. május 23. 23:31
“miszerint ez a konfliktus nem a magyarok háborúja, nem akarják a gyermekeiket, unokáikat kitenni ennek, nem akarnak részt venni a NATO és Oroszország közötti direkt konfrontációban” Ebben csak az az igaz, hogy nem akarunk, de ha a NATO és Oroszország között direkt konfliktus van az 3. világháborút jelent és mivel akkor a NATO 5. cikkelye életbe lép (amíg benne vagyunk a NATO-ba) mennek a fiataljaink a háborúba, ha akarja Orbán Balázs, Orbán Viktor stb.., ha nem… Magyarország 21 képviselőt küld a 751 fős EU parlamentbe. Igazából teljesen mindegy kire szavazunk egy fabatkát sem ér…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!