Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés tizenkét éves gyanúsítottjának letartóztatását

2024. május 28. 12:12

A törvényszék szerint fennáll a bűnismétlés veszélye.

2024. május 28. 12:12

Nyitókép: police.hu

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását. A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani – közölte a Győri Járásbíróság.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását.

A bíróság határozatát egyrészt azzal indokolta, hogy az eljárás során még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, így a gyanúsított részéről szabadlábon hagyása esetén felmerülhet a folyamatban lévő bizonyítási eljárás –  tanúk esetleges befolyásolásával történő – megnehezítése.

A gyanúsítottnál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyét.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla: április végén egy iskolai késelés híre rázta meg  az országot. A rendőrség szerint a 12 éves kislány egy 20 centiméter pengéjű késsel szúrta hátba lányosztálytársát, melyet otthonról vitt be az iskolába, és elrejtett a padjában. A sértett kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett el. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!