Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Magyar Péter elnémult, amikor a csalás miatt elítélt háttéremberéről kérdezték

2024. május 14. 17:35

S. Mária korábban négy évet ült fegyházban.

2024. május 14. 17:35

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla: S. Mária – aki Magyar Péter háttérembere, illetve élettársának édesanyja – bűnszervezetben követett el folytatólagos csalássorozatot és magánokirat-hamisítást éveken keresztül, amiért négy éves fegyházbüntetést kapott.

Magyar háttéremberének súlyos büntetése jól mutatja az is, hogy az ítéletben kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét, valamint büntetését a legsúlyosabb végrehajtási fokozatnak megfelelő fegyházban kellett letöltenie. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Metropol keddi cikke szerint Magyar Péter egy nap múltán sem válaszolt semmit a Telex és a 24.hu kérdéseire az őt, élettársa anyját és a TISZA pártot érintő piramisjáték-botránnyal kapcsolatosan, ehelyett inkább a beszédes hallgatást választotta. Egyetlen szóval sem válaszolt, amikor a Telex ezt kérdezte tőle:

„Milyen módon segíti Önt S. Mária, volt-e tudomása S. Mária fegyházbüntetéséről, van-e köze S. Máriának a Tisza Párt pénzügyeihez?”

De nem válaszolt a 24.hu hasonló kérdéseire sem, amelyek így hangzanak:

  • „Milyen kapcsolatban van S. Mária a Tisza Párttal, a Talpra Magyarok Közösségével, illetve személyesen önnel?
  • Tudta-e ön a Metropol-cikk megjelenése előtt, hogy S. Máriát gazdasági bűncselekményért jogerősen elítélték?
  • Lát-e ebben problémát abban az esetben, ha hivatalosan vagy formálisan, esetleg baráti szívességből segíti az ön munkáját?”

Időközben kiderült az is: S. Mária bűntársai egy ismert politikus nevével is visszaéltek annak érdekében, hogy még több pénzt csikarjanak ki az átvert ügyfeleiktől. A bűnszervezet tagjai persze semmilyen kapcsolatban nem álltak az általuk megnevezett honatyával, aki a korabeli sajtóhírek szerint jelezte is a hatóságoknak, hogy visszaéltek a nevével.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 461 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muther
2024. május 22. 11:00
Nyugodj meg poloska eljön a te időd. Legkésőbb a nyugdíjas otthonban, és akkor még jól megúsztad.
ekeke1
2024. május 15. 09:35
Az Index, becsületére váljon, tovább ásott. És kiderítette hogy amit a Metropol szellőztetett, az csak az első fokú ítélet volt. Ők pedig az Ítélőtábla jogerős ítéletét teszik láthatóvá. Itt olvasható: https://fovarosiitelotabla.birosag.hu/sajtokozlemeny/20181107/fovarosi-itelotabla-iteletet-hozott-csalas-buntette-es-mas-buncselekmenyek
papamaci57
2024. május 15. 09:21
"Ez D-dúr és e-moll 2024. május 15. 04:51 • Szerkesztve Egyébként a Fidesz tényleg nagyon be lehet fosva, már nem néznek sem Istent, sem embert, mert akinek most nekimentek, Vogel Somának, a magyar vízilabda-válogatott kapusának az anyja." Ahogy Gyuszi bácsi mondta volt: "Na és?" A bíróság döntésében nem szerepelt enyhítő körülményként, hogy Soma világbajnok lett Fukuokában, sem az, hogy fradista.
Kétes
2024. május 15. 08:04
Persze hogy nem spoljerez! Filmet forgat! Címe: Keresztanyu. Tervezett bemutató helyszíne: Brüsszel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!