Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Köszönöm, hogy a barátod lehettem! – így búcsúzik a művészvilág Tompos Kátyától

2024. május 31. 15:50

Megrendülten búcsúznak kollégái és barátai a 41 évesen elhunyt színésznőtől.

2024. május 31. 15:50

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Mint megírtuk, hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes.

A tragédia hírére sorra érkeznek Tompos Kátya egykori kollégáinak, barátainak reakciói a közösségi médiában. Hrutka Róbert zenész-zeneszerző, aki többször is együtt dolgozott Tompos Kátyával, a Facebook-oldalán azt írta: „Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban, és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra.

Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!”

Ezt követően idézett Kátya Holdjárat című dalából, melynek a zenéjét ő szerezte:

»Egy elvarázsolt bolygón élek,
Maradnék végleg, ha itt lennél velem,
Átrepülnék száz világot, tengernyi álmot,
Csak tudnám, hogy ott leszel.
Szívem míg jár, 
Egy holdjáratra vár, hogy vigyen tovább, 
Az álmaim után.«

Tóth Gabi: Nem tudok és nem is akarok mit írni

Tóth Gabi az Instagram-oldalán részletet osztott meg a Magányos csónak című dalból, melyet Tompos Kátya a Valami Amerika 2. című, 2008-as filmben énekelt. Tóth Gabi így fogalmazott: „Nem tudok és nem is akarok mit írni… Egyszerűen nem lehet.. Nyugodj békében, Kátya!”

A Magyar Nemzet felidézte, hogy Udvaros Dorottya a Tompos Kátya kezelésére rendezett jótékonysági gálán a Szegedi Nemzeti Színházban még május 25-én a Fókusznak azt mondta:

„Nem is tudom… Nem hiszi el az ember először, azt hiszem. Azt gondolja, hogy ez majd mindjárt rendbe jön, most egy kicsit nem tudom, túl fáradt volt. Majd kicsit pihen, és akkor jó lesz. Erre gondol az ember, nem hiszi el, hogy nagyon komoly baj van” – mondta a Kossuth-díjas színésznő, hozzátéve: nagy tehetségnek tartotta a kolléganőjét, és akkor még természetesen bízott a gyógyulásában.

Olyan humora van, hogy nem lehet kibírni, szóval neki játszani kell tovább, nincs mese. Ennek így kell lenni”

– fogalmazott.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Elhunyt Tompos Kátya

A Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annakiss30
2024. május 31. 19:34
"Egyedül csak védtelen gyermek vagy Ha kell, én vigyázok rád Ne akard, hogy mindenre választ kapj Egyszer tiéd lehet a világ Ha itt maradok összetörik majd a szívem A képen ott leszel mindig ahogyan régen Soha nem fakul a kép, amíg összeköt az emlék Leperegnek az utolsó könnyek Elfelejtjük, hogy van egy álmunk A vonatok indulnak és jönnek De mi nem tudjuk, hogy kire várunk Az első és az utolsó lépés Neked fáj és ez nekem is fáj A szívünkben ott lapul az érzés Soha semmi nem lesz ugyanúgy már" Tele volt szomorú lírákkal... nem kellett volna még távoznia.
I feel the earth move under my feet
2024. május 31. 19:14
"Illieral 2024. május 31. 17:01 Érdekelne miféle rák az, amire itthon nincs gyógymód és máshol van?" Most őszintén.. számít ez bármit is? Megdöbbentő mennyire érzéketlen emberek vagytok.. Derékba tört élet.. és valószínű készült a halálra. Az ember egy ponton túl megérzi, hogy elfogynak a holnapok.. micsoda iszonyatos szenvedés lehet tudni, hogy már nem nem leszel itt, amikor tavasszal újra virágba borulnak a fák, amikor visszajönnek a gólyák.. csak kapaszkodsz a pillanatokba, de az idő kipereg az ujjaid közül.
Cserna János
2024. május 31. 18:27 Szerkesztve
Milyen jó lenne - ilyenkor nagyon látszik -, ha a művészvilág hinne a Megváltó Jézus Krisztusban. Tompos Kátya szeretteivel együttérzek.
hinike65
2024. május 31. 17:53
rohadt rák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!