Szlovénia
ÉLŐ
Szerbia

Gyurcsány felébredt: szerinte az „ájtatatosságba burkolózó kurzuskeresztények rossz szokása” a bibliai idézetek értelmezése

2024. május 20. 10:11

A „rendszeresen bérmálkozó” DK-elnök pünkösdhétfőn jelentkezett egy kis sajátos igehirdetéssel.

2024. május 20. 10:11

Nyitókép: Mátrai Dávid / Mandiner

Gyurcsány Ferenc újabb bölcseleti poszttal jelentkezett közösségi oldalán, amelyben elsősorban a keresztény hitű politikai ellenfeleit vádolja meg képmutatással, és egy-két mondat erejéig még Jézusról is elmélkedik, ezúttal a pünködi ünnepkör apropóján.

„Nem hinném, hogy politikai vitákat bibliai idézetekkel, mint végső, megfellebbezhetetlen érvekkel lehet eldönteni.” – kezdi bejegyzését a bukott miniszterelnök. Majd mindjárt meg is adja a szokásos alaphangot azzal, hogy „ájtatatosságba burkolózó kurzuskeresztények rossz szokásának” (sic!) tartja azt, ha valaki mégis megteszi.  Hogy valójában elütésről, tévedésről vagy valamilyen ez idáig ismeretlen fogalomról ír-e a DK elnöke, mikor az „ájtatatosságba” kifejezést használja, az nem derül ki a posztból.

Szerinte akkor fordulnak politikai ellenfelei a bibliai történetekhez, illetve csupán akkor veszik elő azok tanulságait, ha „elfogy az érv”, ám ez könnyen visszafelé sülhet el. Ennek alátámasztására – az előbbi állításával szemben – ő maga is több bibliai passzust is idéz. 

Majd – miután képmutatással vádolja meg ellenfeleit – megfejti a keresztény élet valódi esszenciáját:

szóval feleim, a keresztény ember nem a Bibliát idézi, nem Jézusra és apostolaira hivatkozik, magasabbrendűségének jeleként tüntetőleg nem aggatja magára az istenhit ékesnek hitt palástját, hanem egyszerűen jó ember.” 

Végül gúnyosan megjegyzi: „Mert ez az Istennek tetsző, nem pedig a Fiú belerángatása a hatalomról, a pénzről e földön folyó viták igazságának vagy hamisságának eldöntésébe. Ha már árad a Szentlélek.”


 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. május 22. 14:03
Most mit mondjak erre? Azt, hogy elitta az eszét. Vagy mondjuk, mivel nem ismeri a Bibliát, értelmezni sem tudja, ill. mint múltkor Gábor Györgynél félreértelmezi, vagyis hatalmas ökörséget mond, de azt nagy magabiztossággal.
Hajnóczi Kristóf
2024. május 20. 22:10
Kezdjünk el imádkozni a lelki üdvéért!
Janika50
2024. május 20. 16:54
Hol volt ily sokáig Nemzetünk fényes Ference, csak nem a diplomáját kereste? Végre megtalálta? Remélem nem elvonó kúrán volt.
mirage-2
2024. május 20. 15:28
VÉGED VAN OSTOBA ALKOHOLISTA MÉG EGY ILYEN FELSZOPÓ MŰVÉSZ IS LEVER !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!