Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Esővízgyűjtőt akartak ásni, de 34 darab második világháborús gránát került elő egy piliscsabai ház kertjében

2024. május 26. 11:20

A különös esetről a honvédség tűzszerészei számoltak be.

2024. május 26. 11:20

Nyitókép: Magyar Honvédség Facebbok-oldala

Több mint másfél tonna össztömegben került elő második világháborús robbanótest egy piliscsabai családi ház hátsó kertjéből, amikor az esővízgyűjtő tartály ásása közben feltételezett robbanóeszközöket találtak az ott dolgozó munkások – derül ki a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezredének beszámolójából. 

Mint írják: a rendőrségi bejelentést követően érkeztek a helyszínre a tűzszerészek, akik megállapították, hogy két darab második világháborús eredetű, 15 cm-es magyar repeszromboló gránát került elő a kertben. Az érintett területet fémkereső eszközök segítségével módszeresen átkutatták, végül összesen 34 szunnyadó robbanótestet emeltek ki. A gránátok biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték el a katonák, későbbi megsemmisítés céljából.

 

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. május 26. 14:28
na ezt el lehet küldeni az ukránoknak
Király Kávéház
2024. május 26. 13:03
Én azon csodálkozok mindig hogy - szerencsére - nem robbannak fel az ilyen 70 éves töltetek, mert ha felrobbannának, akkor ott kő-kövön nem maradna sajnos.
antal-2
2024. május 26. 11:37
Pár éve Orbán Viktor szinte minden hétvégéjét Piliscsabán töltötte....érdekes, nagyon érdekes!
Intel
2024. május 26. 11:27
Nyilván (a kegyetlen diktátor) Putin járt arra. Csak megtévesztésből raktározott el magyar robbanótesteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!