Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Előkerülhetett a TISZA Párt egyik alapítójának ügynökaktája

2024. május 24. 08:53

Ismerőseiről jelenthetett Sólyom fedőnéven Deák Boldizsár.

2024. május 24. 08:53
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

 

Arról a Mandiner is beszámolt korábban, hogy Egerben és környékén közszájon forog, hogy Deák Boldizsár a Kádár-rezsimben az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt.

Most a Magyar Nemzet arról írt, hogy információik szerint a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt korábbi alelnökét, Deák Boldizsárt azután szervezhette be a Kádár-rezsim állambiztonsági szolgálata, hogy a férfit elkapták több betöréses lopás – más források szerint bolti lopás – miatt. A lap informátorai szerint az is alátámasztja a beszervezést, hogy tudomásuk szerint Deák Boldizsárnak nem kellett letöltenie büntetését. 

Ezt is ajánljuk a témában

Máthé Áron történész áprilisban blogján ismertette, hogy előkerült egy munkadosszié, amelyben a „Sólyom” fedőnevű titkos megbízott jelentéseiről vannak információk. 

A dossziét 1973. október 27-én nyitották meg, és 1983. december 28-án zárták le. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának összefoglalója szerint a titkos megbízottat a Heves megyei Rendőr-főkapitányság III/II. Osztálya foglalkoztatta, elsősorban az amnesztiával Nyugatról hazatért személyek, valamint az idegenforgalom ellenőrzése és a kutatás területén.

Jelentéseiben beszámolt külföldi kapcsolatairól, külföldi útjairól (NSZK, Hollandia, USA, Jugoszlávia többek között), a Technolux KTSZ alkalmazottairól, egri ismerőseiről, gazdasági és pénzügyi bűncselekményekről, jogellenesen külföldön maradt személyekről. 

A történész ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Deák Boldizsár volt-e a „Sólyom” fedőnevű titkos megbízott (tmb) – ezt nem lehet jelenleg a törvényi feltételeknek megfelelően igazolni. Egy munkadosszié áll rendelkezésre, de sem beszervezési dosszié, sem pedig 6-os karton nincs róla. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:10
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­e­l­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­p­u­n­­c­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. május 24. 13:18
A kaposvári polgármester,Krakus,saját családjáról is jelentett… Mégis az egyik legstabilabb fideszes… Most akkor mi a gond? 🤷‍♂️
Türelem
2024. május 24. 13:08
Csak idő kérdése, hogy mp hasonló aktáját olvashatjuk, persze őt vélhetően külföldről foglalkoztatják.
Osztap_Bender
2024. május 24. 12:57
Előkerülhetett a TISZA Párt egyik alapítójának ügynökaktája Hogy mik vannak! Ragyásék gyorsan előrántottak egyet a titkos anyagok közül, amelyikkel folytani lehet a lejáratás, a gyűlölködést. Képzeld el, ha azt rántják elő és hozzák nyilvánosságra véletlenül, amiről a nem is olyan kósza hírek már igen régen terjengenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!