Félkarú rablókkal üzletelt Magyar Péter pártjának alapítója

2024. április 11. 08:05

Nem véletlenül igyekezett elhatárolódni az ellenzék újabb vezére saját pártjának alapítóitól.

2024. április 11. 08:05
Opposition Figure Peter Magyar Holds March In Budapest

Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

Nincs jó híre Egerben és környékén annak a Deák Boldizsárnak, akinek kamupártjára rácsatlakozva igyekszik indulni a 2024-es európai parlamenti választásokon Magyar Péter  – írta a Magyar Nemzet. 

A baloldal új sztárja a minap jelentette be, hogy a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt égisze alatt kíván részt venni a megmérettetésen. Rögtön kiderült azonban, hogy valódi kamupártba sikerült bevásárolnia magát Magyarnak. A Tisza Pártot gründoló két férfi – Deák Boldizsár és Szabó Attila – kezdeti ígérgetése ellenére ugyanis alakulatuk

még csak jelölteket sem volt képes kiállítani a 2022-es országgyűlési választásokon.

Ezt is ajánljuk a témában

A kamupárt egyik alapítója az a Deák Boldizsár, aki mindenféle kétesgyanús ügyletekbe belefogó üzletember hírében áll Egerben és környékén. A régióból származó információink szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypárokra.

A Kisalföld című regionális lap már 1993 januárjában arról cikkezett, hogy Deák Boldizsár kaszinót nyitott Győrben. Az erősen reklámszagú írásban Magyar Péter újdonsült párttársa úgy fogalmazott: „A megyében egyedül nálunk van American Poker (öt ilyen gép van a játékteremben) és aki ebbe belekóstol, az biztos visszajáró vendégünk lesz.” Ezután Deák hosszan ecsetelte, hogy náluk nincs záróra, az ajtajuk éjjel-nappal nyitva áll, és a betérők kedvükre válogathatnak a gyümölcsös automaták és a „félkarú rablók” között.

Nem bántam meg a beleölt milliókat”

– mondta már szűk egy évvel később ugyanannak a lapnak Deák, amikor egy cikkben Magyarország „egyetlen automata rulettjével” dicsekedett.

A Magyar Nemzet szerint a fentiek alapján tehát nem csoda, hogy rosszul érintette Magyar Péter új párttársát, hogy a Fidesz-KDNP 2012 novemberében végleg betiltotta a sok családot a tönk szélére sodró automata nyerőgépeket.

Deák Boldizsárnak egyébként számtalan cég kapcsolódik a nevéhez, amelyek jelentős részét felszámolták. A győri kaszinós kalandot a kilencvenes évek első felében a BelMondó Gold Kft-n keresztül csinálta végig Magyar Péter párttársa, majd később Fortuna Roulette Kft. néven is volt egy szerencsejáték szervezésére szakosodott vállalkozása, amely információink szerint Heves és Nógrád megyékben terítette a nyerőgépeket.

Közös értékrend

A Tisza Párttal való összeborulását Magyar Péter a tőle megszokott ködösítés után hozta nyilvánosságra április 10-én, és Deák előéletét látva talán nem véletlen, hogy rögtön igyekezett is elzárni a sajtót az őt befogadó kamupárt vezetőitől, amikor egy Facebook-bejegyzésben azt írta: „A sajtó képviselőinek jelzem, hogy a párttal és annak indulásával kapcsolatban én nyilatkozom. Kérem, hogy a korábbi alapítókat, civil embereket ne zaklassák feleslegesen.”

A baloldal üdvöskéje hétfőn még azzal dicsekedettaz ATV-ben, hogy több párt is van, amivel összeállhat, és B illetve C opcióval is készül arra az esetre, ha a hatalom – orosz mintára –megpróbálná adminisztratív eszközökkel ellehetetleníteni indulását az európai parlamenti választásokon.

Emlékezetes: sokan várták, hogy Magyar már az április hatodikára szervezett tüntetésén nyilvánosságra hozza, milyen színekben indul majd a nyári voksoláson. Ugyan a nagy bejelentés elmaradt, aznap a 24.hu kérdésre válaszolva Magyar úgy fogalmazott: „Kis pártot szerettem volna, akinek nincsen tevőleges, tényleges, vagy egyébként vállalhatatlan múltja. És a benne lévő szereplők is a mi értékrendünkkel, … meg egyébként az értékrendje is a mienkhez hasonlít.” Ma már azt is tudhatjuk, hogy a baloldal új csodafegyvere egy játékgépeken megtollasodó kamupártvezérben találta meg azt a politikai szövetségest, akivel megegyezik az értékrendje –  írta a lap. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. április 12. 01:08
Rodolfo 10:20 "Belőled még egy senki is lehet" - höhöhö ... no meg "címzetes ezredes", ha eleget sikerült lopnom!
Valodi
2024. április 12. 01:05
Reszelő Aladár 11:09 "milyen emberek jelennek meg majd körülötte" - tökéletesen igazad van! Én azért csak megelőlegezem neki a bizalmat, mint ahogy anno Orbán Viktornak is ...
Tommaso
2024. április 11. 12:50
FOSIK a FIDESZ hogy a Magyar nép Magyar vezetéssel hamarosan elkergeti őket. Ha nem igy lenne, nem jelentenének meg róla naponta 20-25 mocskoló, lejérató, rágalmazó cikket.
hasdrubal
2024. április 11. 11:24
A Tisza párt egy bizonyos Deák Boldizsár találmánya, ahogy a cikk is írja. A csávó egy feketeöves politikusbűnöző, megélhetési Fideszes, Demeter Ervin embere volt Egerben, de ott is kitelt az ideje. Egyébként meg a rendszerváltás előtt Sólyom fedőnéven III/III-as ügynök volt by the way. Korábban erről cikkezett a sajtó, pl. az atv oldalán és az alfahíren is volt cikk az ügynökmúltról, de ezek eltűntek csodálatos módon. Az újságírók dolga lenne ennek utánamenni, nem nekem kéne megírni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!