A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az elmaradt útfelújítások miatt „hatszázmilliós csekket” kapott Karácsony Gergely (VIDEÓ)

2024. május 29. 18:50

A Karácsony által vezetett Városháza több mint félmilliárd forinttal tartozik Budafok–Téténynek Karsay Ferenc polgármester szerint, hisz a kerület végezte el a fővárosi feladatokat is.

2024. május 29. 18:50

Nyitókép: Mirkó István / Magyar Nemzet

Egy hatszázmilliós csekket hoztam főpolgármester úrnak. Ez a szemmel láthatóan jelentős összegű tartozás Karácsony Gergely beváltatlan ígéreteinek a fedezete. Ez az az összeg, amit a mi kerületünk, a főváros helyet költött a fővárosi feladatok elvégzésére” – mondta el Karsay Ferenc Budafok–Tétény, Budapest XXII. kerületének a polgármestere a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen jelképesen egy hatalmas méretű csekket is át akartak adni Karácsonynak – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Több tucatnyi közvélemény-kutatás igazolta, hogy a mi kerületünk legnagyobb problémája az ott élők szerint a közlekedés. Ehhez megfelelő minőségű utak, gyalogátkelőhelyek, közösségi közlekedési járművek szükségesek. Ezek azok a feladatok, amelyeket teljes mértékben elhanyagolt a főpolgármester” – jelentette ki Karsay Ferenc, majd elmondta, 

a főpolgármester hanyagságát kénytelen volt budafoki önkormányzat megoldani, a fővárosi tulajdonú, kezelésű utakat felújításával, zebrák építésével, felfestésével vagy a fontosabb főútvonalak mentén a közterületek kaszáltatásával.

Ezzel az összeggel a főpolgármester, a Főpolgármesteri Hivatal tartozik a kerületünknek” – tette hozzá Karsay, aki elmondta, minden olyan út, amelyen busz vagy villamos közlekedik, az a főváros tulajdona, a főváros üzemelteti. Minden közlekedési technológiai kérdés, a főváros cégének a hatáskörébe tartozik, ugyanakkor ezen feladatok jó részét a budafok–tétényi önkormányzatnak kellett az utóbbi években elvégeznie.

Ebből az összegből több tíz kilométer járdát lehetett volna építeni, nagyjából tizenkét kilométernyi aszfaltutat felújítani, vagy akár rengeteg zebrát, esetleg nagyjából húsz játszóteret építeni. Ezt vették el a kerületünktől. Több tiszteletet kérünk Budafok–Téténynek, mert mi valljuk, hogy számunkra mindenki fontos. Remélem, hogy a szavunkat a következő főpolgármester sokkal inkább meg fogja hallani” – zárta a sajtótájékoztatót Karsay Ferenc.


 

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. május 29. 20:04 Szerkesztve
Legalább csak úgy a látszat kedvéért, falból csinált volna valamit a városban itt ott a moslékos bűnszervezet. Na de nem, egy fillért se akartak "veszni hagyni" a saját zsebükből. Ezeknek a bűnözőknek a teljes kassza, az utolsó fillérig is kellett. A helyzet már ott tart, hogy az is bűnpártoló, bűnöző aki ezekre szavaz, mert ezeknek falaz és börtönbüntetést érdemelne.
atti64
2024. május 29. 19:40
EZT A FASSZOPOT MIKOR VERITEK MÁR AGYON???????????????VAGY AGYHELYEN MERT AGYA AZ NINCS!!!!!!!!!!!!!!CSAK A FEJÉT HOGY MEG NE SÁNTULJON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Osztap_Bender
2024. május 29. 19:19
Az elmaradt útfelújítások miatt „hatszázmilliós csekket” kapott Karácsony Gergely Néhány méretes pofon többet használt volna!
Kristály
2024. május 29. 19:12
Biztos nem egyedi eset. A városháza elött fel kell sorakoztatni a főváros tartozásait a kerületek felé. Ezek titkos pénz eltünések. Hol a pénz?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról