Vera Jourová elárulta: szerinte ezért szigetelődött el Orbán Viktor

2024. április 01. 15:30

Az Európai Bizottság alelnöke még ötleteket is adott a helyzet megoldására a magyar miniszterelnöknek.

2024. április 01. 15:30

Nyitókép: FOTO OLIMPIK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

„Magyarország a legmagasabb szintű elszigeteltségben van, de nem a jogállamiság miatt, hanem az Oroszországgal szembeni, Putyinnal kezet fogó álláspontja miatt” – árulta el Vera Jourová – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Az Európai Bizottság alelnöke az EUobservernek adott interjújában azt is elismerte, hogy

az uniós vezetők egyre kevésbé fogalmaznak diplomatikusan Orbán oroszbarát játékaival kapcsolatban.”

Vera Jourová még ötletet is adott Orbán Viktornak, szerinte ha jó pontokat kíván bezsebelni, akkor egy professzionális és semleges szerepet kell bemutatnia az elnökség alatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Saját javaslatait egészítette ki úgy, hogy „bár Orbán Viktor már annyiszor meglepett minket, hogy lehet, hogy más megközelítést fogunk látni”.

Az uniós források kérdése

Az interjúban kitértek a Magyarország számára megítélt uniós pénzek kérdésére is.

Tisztességesen és becsületesen kellett játszanunk, és tiszteletben kellett tartanunk a jogállamiságot. Valóban teljesítették, amit akartunk”

– közölte az Európai Bizottság alelnöke, hozzátéve, hogy a Magyarország elleni szankciók egyik utolsó kiváltó oka az „anti-LMBTQ” törvény volt.

***

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. április 04. 05:24
Akkor a jogállammal nincsen baj az orosz magyar kereskedelmi kapcsolat pedig mióta EU-s hatáskör? (Igaz a jogállami ügyekbe való beleszólásra sincs lehetőségük....)
nempolitizalok-0
2024. április 03. 20:49
Ha tetü Jurova dicsérné Orbánt egészen biztosna másra szavaznék.
EX_Terminator
2024. április 03. 18:44
És azt ti mocskok fenni is tartjuk azzal együtt hogy a hozzátok hasonlókkal soha nem közösködünk. AMI PEDIG AZ ELSZIGETELÉSÜNKRE TETT KÍSÉRLETEITEKET ILLETI? AZT KEGYETLENÜL EL FOGJUK RAJTATOK POROLNI.
Reszelő Aladár
2024. április 02. 13:11
Tehát a jogállamiság nem más mint a folytonos megfelelés az uniós mainstreamnek, akinek ugye folyton változik az alapállása. Előbb ott volt a bírósági szarakodás, de azt megoldottuk. Aztán az lmtq, amit idő közben felülírt az intézményesített oroszgyűlölet. És igen, Dr Miniszterelnök meg fog lepni titeket, mert ebben a legjobb. A vége az lesz, hogy konkrét békét fog kimelózni a felek között, ami mindkét félnek és az EU-nak, Kínának is jó lesz, majd jön az USA és lesöpri. Nem lesz béke és kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!