„Van egy rossz hírem Pressman nagykövet úrnak” – üzente Orbán Balázs

2024. április 03. 12:13

„Nem az orosz gázról való leválás vagy annak hiánya szúrja a nagykövetség és a demokrata vezetés szemét” – fogalmazott a miniszterelnök politikai igazgatója.

2024. április 03. 12:13

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Orbán Balázs közösségi oldalán felidézte, hogy „az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége nemrég azért támadta Magyarországot, mert hazánk továbbra is szerez be földgázt Oroszország irányából”. 

A miniszterelnök politikai igazgatója ezzel kapcsolatban öt megjegyzést tett.

„Az energiabiztonság szuverenitási kérdés. Teljes szereptévesztés bármelyik ide akkreditált nagykövet részéről, hogy ilyen szakpolitikai kérdésekben felkérdezi Magyarországot. Ez nem a mindenkori nagykövetek vagy külföldi hatalmak asztala. 

Magyarország Kormányának egyetlen szereplő felé kell elszámolnia: ők pedig a magyar választók

– húzta alá. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kötter Tamás

Facebook

Idézőjel

Nincs szükségünk export ideológiákra, főleg nem szélsőbalos, világmegváltó, felforgató tanokra.

Orbán Balázs kijelentette, „az energiaszuverenitás nem akkor következik be, ha az egyoldalú függőségeinket más egyoldalú függőségekre cseréljük. 

A valódi megoldás az, ha a meglévő energiabeszerzési csatornák mellé új, alternatív csatornákat építünk ki”.

Megjegyezte, „azt is láthatjuk, hogy a függéscsere miért nem szolgálná a magyar emberek érdekeit. (...) 

A fűtési szegénység aránya a háború óta tíz százalékra nőtt Európában”

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor politikai igazgatója.

„Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy bővítse saját mozgásterét, és csökkentse a függőségét”

Orbán Balázs azt is hozzáfűzte, „úgy tűnik az amerikai aggodalom nem minden érdek nélküli. Amióta kitört a háború, és Európa nem vásárol jelentős mennyiségű orosz földgázt, 

az Egyesült Államok – köszöni szépen – jól keres a történteken”.

A politikus a fentieken túl arra is kitért, „Magyarország valóban mindent megtesz annak érdekében, hogy diverzifikálja beszerzési forrásait, tehát a meglévők mellé újakat építsen ki, ezáltal bővítse saját mozgásterét, és csökkentse a függőségét”.

A Paksi Atomerőmű üzemidejét meghosszabbítottuk, s már épül Paks 2”.

– jelentette ki.

Bejegyzését azzal zárta, hogy „mindezekből látszik, nem az orosz gázról való leválás vagy annak hiánya szúrja a nagykövetség és a progresszív demokrata vezetés szemét. Magyarország példát mutat arról, hogy még Európa közepén, közepes méretű európai országként is lehet szuverenista, a nemzeti érdeket szem előtt tartó politikát folytatni. Azért az aggodalmak, nehogy a példa ragadós legyen”. 

Van egy rossz hírem Pressman nagykövet úrnak: erről nem a követség, hanem az emberek fognak dönteni”

 – szögezte le Orbán Balázs.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. április 03. 20:28
pubi, nem igaz, dehogy számoltok ti el a magyar választóknak. A gáz, olaj szerződések nem nyilvánosak, az előbbit meg tartósan tőzsdei ár felett vesszük a havertól. Akkor szoktatok ilyen olcsó hazudozással terelni, amikor valami bűzlik a háttérben.
flesh ripper
2024. április 03. 18:34
Milyen szelíd riposzt! Sokkal adekvátabb lenne, a büdös kurvabuzitellő ribancanyjába visszairányítani a degenerált pederasztát!
Polaris
2024. április 03. 16:24
Elvtársak! Csak a szokásos NER-es eljárás! A KESMA-nyaloncoknak nem hír? CNN: vizsgálat és kirúgások a brazíliai magyar nagykövetségen a Bolsonaro-videó kiszivárgása miatt A magyar nagykövetség legalább két brazil alkalmazottat elbocsátott büntetésül.
Ákos70
2024. április 03. 16:16
Kovács Ubul 2024. április 03. 13:51 Kíváncsi lennék a véleményedre, úgy mégis, tegyük fel ad absurdum, ha te lennél a miniszterelnök, milyen lépéseket tennél/tettél volna az ország, energiai ellátásának biztosításáért, a migrációs kérdésben milyen állást foglaltál volna és ugye a háború sem maradhat ki, mi a szitú a fegyverkezéssel? Ez csak 3 kis téma, de érdekelne , ha nem nagy kérés.Mert a kritizálás, gyalázkodás, mások lenézése és kiokosítása az megy.Tehát neked semmi nem jó ami az országban történik vagy amit a kormány elért. Lehet az én hátsom is rágni, legfeljebb teszek rá, nekem sem tetszik minden de még mindig jobb mintha nem ilyen lenne a dolgok állása. Uh hajrá, rajtad a kommentszekció szeme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!