Kiderült, miért töröltethette Magyar Péter a külföldi támogatásra vonatkozó részt egy Blikk-videóból

2024. április 09. 11:52

Emlékezetes: az ellenzék új messiása utólag „korrektúrázta” a róluk készült anyagot.

2024. április 09. 11:52

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a Blikk Magyar Péterék múlt szombati tünetéséről készített egy riport-videót,a melyben megszólalt Magyar barátnője, Vogel Evelin is, aki többek között arról beszélt, hogyan született meg az új mozgalmuk logója. Elmondása szerint a logót a szervezők közül „ők páran” álmodták meg, de segített nekik „szuperül megtervezni” egy „szuper grafikus csapat”.

A szuper tervezést enyhén beárnyékolja, hogy a Talpra Magyarok szervezetének logója kísértetiesen hasonlít egy indiai származású, Luster Bond nevű ragasztógyártó cég logójára.

Kivágtak egy jelenetet

Magyar barátnőjének szavai azonban nem csak ettől érdekesek, hanem attól is, hogy egy válaszát megvágták, pontosabban 

kivágtak belőle egy fontos mondatrészt, amely arra vonatkozott, hogy Magyarék kampányát külföldiek is segítik. 

A grafikus csapat egy része ugyanis Vogel bevallása szerint külföldi.

Miért vágták ki a jelenetet?

Az Origo megkeresésére a Blikk az ügyben közölte, hogy egy szerkesztőségen belüli félreértésből fakadóan azelőtt publikálták az anyagot, mielőtt arra megérkezett volna az interjúalanyok jóváhagyása. Az ő kérésükre a videóban több helyen is történt korrigálás. Az ominózus mondat úgy hangzott eredetileg, hogy: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.” Az nem derült ki, hogy Magyarék miért pont ezt a mondatot vágatták ki a videóból.

Így nyilatkozott Magyar korábban a külföldi támogatások kapcsán

Magyar Péter egyébként Rangos Katalinnak a Spinoza házban tartott beszélgetésen egyebek mellett arról is beszélt, hogy szerinte  „a látszatát is el kell kerülni annak, hogy úgy tűnjön, valaki külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt”. De ezen a beszélgetésen ismerte el azt is, hogy David Pressman amerikai nagykövet is közvetve megkereste őt, ami egyben újabb adalék a külföldi támogatáshoz.

Dupla bukta?

Magyarék gyakorlatilag duplán buktak le, hiszen először elismerték a külföldi segítséget, majd miután feltehetően érzékelték, hogy ebből baj lehet, töröltették ezt a részt. Ráadásul

eleve szokatlan az is, hogy rendezvényekről szóló riport-videóból interjúalanyok – utólag – kivágatnak részeket, ahogy az is, hogy ennek egy szerkesztőség eleget is tesz. Magyar Péternek azonban a jelek szerint sikerült elérnie  a Blikknél, hogy egy már megjelent videót korrigáljanak, nem is egy helyen, az ő kérései alapján. 

 

 

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 10. 09:29
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Ez D-dúr és e-moll
2024. április 10. 04:09
"Obsitos Technikus ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. április 09. 18:50 Téged sose zavart a valóság hülyegyerek" Meglehet. De ezt nem te fogod megítélni, mert sohasem tudtad, hogy mi az. :-)
urban63
2024. április 09. 18:26
Még nem politikus, csak egy uszító! Mennyi büntetést kapót az autó festésért??- mentelmi joga van?
Zsoldos
2024. április 09. 17:51
Ez a sz@r éjjel, nappal hazudik, állandóan gyűlölködve, lealázóan beszél mindenkiről, akit az ellenfelének gondol, csodálom, hogy a legutóbbi atv interjújánál a riporternő ilyen udvariasan tűrte ezt a nagyképű idióta senkit, pedig magyar vele is lealázóan beszélt! Teljes hihető, amit V. J. állított az agresszívitásáról. Ez a tetű a gyűlölettől majd szétrobban, közben folyamatosan hazug maszlagokkal dobálózik!! Annyira irrítáló ez a patkány, hogy az embernek kinyílik a bicska a zsebében! Ez az elfűrészelt napoleon mindenkinél okosabbnak és tehetségesebbnek képzeli magát, pedig egy nulla percemberke, most kúrvára be van nála csípődve, hogy a Fideszben senki nem tud idegen nyelven beszélni! Pedig DE!! És ez a nímand kell a követőinek! Szánalom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!