Nyomozás indult a pécsi polgármester és alpolgármester ellen

2024. április 04. 20:47

Az alpolgármester 40 millió forintnyi közpénzt vett fel törvénytelenül.

2024. április 04. 20:47
null

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Péterffy Attila alpolgármestere, Ruzsa Csaba, mintegy 40 millió forintnyi közpénzt vehetett fel törvénytelenül, mivel egyidejűleg céges fizetést is kapott 18 hónapig, amelyet a törvény tilt – írta meg a Blikk. A Pécsi Tiszta Kezek Frakció szerint Ruzsának vissza kell fizetnie az ebben az időszakban felvett alpolgármesteri fizetést. Péterffy Attila elismerte, hogy tudott Ruzsa céges megbízásáról, mégis kifizette neki a közpénzt, ami bűncselekményt jelenthet.

Ruzsa Csaba azt állítja, hogy tudományos munkát végzett, ami kivételt képez a törvény szerint, és ezért jogosan vette fel az alpolgármesteri fizetést. Azonban a Pécs Aktuál cáfolja ezt, állítva, hogy valójában üzleti tanácsadást végzett, titoktartási záradékkal. 

Ruzsa határozott időre, két évre szóló megbízással dolgozott, havi 200 ezer forintos átalánydíjjal, és még a családi adókedvezményt is érvényesítette.

Péterffy Attila polgármester ellen, aki tudott Ruzsa más bevételeiről, feljelentést tett Bognár Szilvia pécsi önkormányzati képviselő. A rendőrség nyomozást indított a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával. A Komlói Rendőrkapitányság fogja vizsgálni az ügyet.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­y­­o­­­k­ ­­­v­á­r­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
dave
2024. április 05. 10:52
De legalább van prájd bzmg.
Namond
2024. április 05. 04:57
Csak most? Mert a botrányos - kétszeresen túlárazott - busztenderben nyakig volt Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának Fideszes elnöke is?
Polaris
2024. április 04. 22:29
Pécs? Orbánista sajtószabaság! A Karmelitából szóltak le a fideszes lapoknak, hogy töröljék a Pécsre tervezett kínai autógyárról szóló cikküket Megírták, hogy Pécsnél épít autógyárat a Great Wall Motor, majd törölték a cikküket. Március 13-án írta meg az Mfor.hu, hogy a kínai Great Wall Motors épít autógyárat a Pécs melletti Bicsérden. A hírt akkor a Fidesz-közeli Pécs Aktuál, a Siklósi hírek és a Téma Baranya is átvette, majd az erről szóló cikket az Mfor.hu és az őket szemléző portálok is viszonylag rövid időn belül, indoklás nélkül törölték. Fidesz-közeli portálokhoz a Miniszterelnöki Kabinetirodából, vagyis Rogán Antal hivatalából érkezett az utasítás, hogy töröljék cikkeiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!