Kultúraváltást szorgalmaz az óbudai polgármesterjelölt, aki metrósítaná a HÉV-et

2024. április 04. 08:40

Bús Balázs a tervezésbe és a döntéshozatalba is bevonná a helyieket.

2024. április 04. 08:40
null

Fotó: Bús Balázs Facebook-oldala

A pártpolitikától hangos a III. kerületi önkormányzat működése, ahelyett, hogy a helyiek életének javításáért dolgozna – derül ki a Magyar Nemzet Bús Balázs óbudai polgármesterjelölttel készített interjújából, aki kijelentette: kultúraváltásra van szükség a kerületben. Szerinte egy olyan politikai kultúrát kellene visszahozni, amit korábban az együttműködés és a fővárossal való közösségi tervezés jellemzett.

Ezen túl, Bús Balázs a következő öt évben szeretné még inkább bevonni a helyieket a tervezés mellett a döntéshozatalba is. Fontosnak tartja, hogy a döntéseket ne csak pártpolitikusokból alkotott képviselő-testület hozza meg.

A lakosok bevonásával történő tervezést mi nagyjából 2014-ben bevezettük, ezt a projektet pedig azóta már szinte az ország összes önkormányzata átvette”

– emlékeztetett Bús, aki kiemelte, a jelenlegi önkormányzat Óbudán a szülők megkérdezése nélkül vezetne be fizetős szolgáltatásokat, ez pedig teljességgel elfogadhatatlan. Az interjúban emellett a bérlakásprogram fejlesztésének szükségességére is rámutatott.

Bús Balázs szerint a III. kerület egyik legnagyobb problémája továbbra is a közösségi közlekedés, a H5-ös HÉV fejlesztése mellett P+R parkolók létesítésére is szükség lenne a kerület északi részein.

A H5-ös HÉV-et metrósítani kellene, meg kellene próbálni a föld alá vezetni annak érdekében, hogy az öt szintbéli kereszteződést meg lehessen szüntetni.

Ehhez folytatni kellett volna a tervezéseket, de ebben a kérdésben semmilyen előrelépés nem történt az elmúlt öt évben” – hangsúlyozta a politikus.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­­g­­ö­s­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­k­­ ­­v­­á­­r­­n­a­­k­­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
konfucius
2024. április 04. 15:08 Szerkesztve
Ha már elásás, akkor nyomvonalkorrekció is legyen! Ma a két kötöttpályás vonal Óbuda két szélén halad, miközben a gerincúton lakókat a 9-es busz szolgálja ki, össze-vissza menetrenddel a belvárosi átkelés miatt, illetve hétvégén negyedórás követéssel. Egy merő vicc a történet. A hévet be kell vinni a Lajos utca - Pacsirtamező utca alá, alig van értelme a Duna partján járatni, miközben azt a vonalat teljesen jól el tudná látni a busz.
Pandaka pygmaea
2024. április 04. 09:33
Remélem lesz annyi eszük az óbudaiaknak júniusban, hogy elzavarják a kártékony dékás zsírdisznót és visszaszavazzák Bús Balázst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!