Gyurcsány: A magyar politikai valóságban egy intellektuálisan biztos pont létezik, ez a Demokratikus Koalíció

2024. április 21. 15:56

Megnyitotta a kampányt a baloldal vezére, íme, a legerősebb mondatok a beszédéből.

2024. április 21. 15:56
null

Nyitókép: Facebook-képernyőfotó

Facebook-oldalán publikálta a DK múlt heti kampánynyitót megelőző kongresszuson mondott beszédét Gyurcsány Ferenc, amelyben többek között arról beszél, hogy a mai korban mindaz, ami együtt tartotta a világot, hit, vallás, egyház, hétköznapi erkölcsök, minden szétesett. Ennek a szétesésnek vagyunk a közepén.

Ma a magyar politikai valóságban egy intellektuálisan, politikailag, emberileg biztos pont létezik, amely ezt a munkát érdemben végzi, az a Demokratikus Koalíció”.

Hozzátette: szerinte Magyarország azért nem találja helyét ebben az új világban, mert a jelenlegi kormány nem tud mit kezdeni ezzel a fajta realitással. 

A DK elnöke úgy véli, hogy Orbán Viktor ingadozik abban, hogy hol a helyünk ebben a világban, és arról elmélkedik, hogy a felemelkedő Kína és az Egyesült Államok közötti küzdelemben nekünk valahol a kettő között kell egyensúlyozni.

Mi egy felelősséget vállaló szolidáris, szabad, nyugatos világnak akarunk a részei lenni, és Magyarországot itt kívánjuk tartani. Egyetlenegy erős, meghatározó politikai erő van, ezek mi vagyunk

– szögezte le a politikus.

Gyurcsány elmondta, hogy győzelmük esetén Magyarországot „történelmi értelemben” fogják kormányozni, és nem azért, mert felsőbbrendűnek tartaná magukat, hanem azért, mert felismerték az igazságot, és ennek megfelelően vesznek részt a politikai életben. „Azt állítjuk, hogy szabad Magyarország nem létezhet úgy, hogyha az állam vagy az állami főhatalom megmondja, hogyan kell gondolkodni, és a lehetséges alternatívák közül az egyiket kizárólagosnak nevezi meg. 

A mi polgári Magyarország-eszményünk szemben áll a keresztény-konzervatív Fidesz Magyarország-eszményével

– hangsúlyozta.

A DK-elnök videóját alább tekintheti meg:


 

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­o­­k­ ­v­­­á­­r­n­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Box Hill
2024. április 22. 15:57
Egyetértek. A Debil Kreténség valóban intellektuális biztos pont.
irmag2
2024. április 22. 09:35
Gyurcsány, ahogy Szent Pétert az arámi nyelve elárulta, úgy téged a pápai proliságod, ráadásul a te magyarság elárulásodnál minden alkalommal egy tyúk klárál ocsmány hangon.
lofejazagyban-2
2024. április 21. 23:49
Ferit lehúzták Langley-ben. Már a kattant MZP-ben is jobban bíztak. Most ezt a túlmozgásos hyülyegyereket indítják rá a Ferire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!