Gyermekvédelmi törvény: Rétvári Bence üzent a baloldalnak, egyértelmű elvárást fogalmazott meg

2024. április 27. 19:18

Hamarosan az Országgyűlés elé kerülhet a gyermekvédelmi törvény szigorítása.

2024. április 27. 19:18

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

 

Minden képviselőcsoportot arra kérünk, hogy támogassa a gyermekvédelmi törvény szigorítását – nyilatkozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Hír TV-nek. 

Az újonnan benyújtott gyermekvédelmi törvénycsomag 22 törvényt módosít, ezek között van 3 olyan, amelyet az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, erre 3 hónapjuk lesz.

Az államtitkár elmondta, bár eddig is Magyarországon volt az egyik legszigorúbb gyermekvédelmi törvény Európában, a szigorítással a jogszabály még több jogosítványt ad a bűnüldöző szervek kezébe.

„A módosítás tartalmazza, hogy aki pedofil bűncselekményt követ el, annak a bűncselekménye soha nem évül el, és soha nem kaphat erkölcsi bizonyítványt, valamint feltételes szabadon bocsátás sem elképzelhető a pedofil bűnelkövetők esetében, ha pedig valaki magyar állampolgárként külföldön követ el pedofil bűncselekményt, az is bekerül a magyar pedofil nyilvántartásba” – tett hozzá 

 A módosítás azt is tartalmazz, hogy

bűncselekményt követ el az a gyermekekkel foglalkozó szakember is, aki elhallgat egy tudomására jutott pedofil bűncselekményt.

Rétvári Bence arról is beszámolt, hogy hamarosan lezárul a gyermekvédelmi intézmények soron kívüli hatósági ellenőrzése, amelynek célja, hogy egyetlen pedofil bűncselekmény se maradjon titokban, minden pedofil ellen büntetőeljárás induljon. A pedofilok lebuktatását szolgálta a külsős gyermekvédelmi gyámok alkalmazása is – közölte, kiemelve, hogy a szigorításoknak köszönhetően ma már nyolcszor annyi pedofil van börtönben, mint 2010-ben.

Az államtitkár visszataszítónak nevezte, ha egy politikus gyermekek tragédiáját politikai haszonszerzésre használja fel.

Azt várjuk el minden politikustól, hogy támogassák a gyermekvédelmi törvénycsomagot,

mert így védhetjük meg még jobban a gyermekeket, és kaphatnak még súlyosabb büntetést a pedofilok” – mondta. „A gyermek sérthetetlen, a pedofiloknak nincs kegyelem” – hangsúlyozta Rétvári Bence.

A szigorítást üdvözölték a családok védelmével foglalkozó civil szervezetek is. Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója elmondta: „Az elmúlt hónapokban napvilágot látott ügyek juttatták el oda a képviselőket, hogy benyújtsák ezeket a nagyon szigorú törvényeket. Hiszen ezek olyan intézkedések lesznek, amik a jövőben megakadályozzák azt – reményeink szerint –, hogy a kisgyermekek ellen bármilyen bűncselekményt elkövessenek”. 

A FICSAK mellett több másik szervezet jelezte, amennyiben a törvény alkalmazása során szükségessé válik, akkor a további esetleges szigorításokat is támogatni fogják.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 29. 13:01
A rezsim itt kommentelgető seggnyalói megfelejtkeztek arról a tényről, hogy PEDOFIL BOTRÁNYBA kizárólag FIDESZ POLITIKUSOK buktak bele. Novák KALETAlin államfő, Varga Judit miniszter, Balog Zoltán püspök. Az is árulkodó, hogy a pedofil gyermekotthonvezetőt ORBÁN barátja védte a biróságon.
Tommaso
2024. április 29. 12:57
Az ALJAS FIDESZ megint csapdát állit. HA nem szavazzák meg a selejtes törvényüket akkor azzal rágalmazzák őket, hogy nem viselik szivükön a gyermekek sorsát. HA megszavazzák és nem működik, akkor azt üvöltik majd, hogy "TI IS megszavaztátok." A FIDESZ TÖRVÉNYE AZÉRT SELEJTES, mert nem oldja meg a problémát. A FIDESZ törvényei általában selejtesek, Gondoljunk csak a gránitszilárdságúnak mondott Alaptörvényre, ami takonyszilárdságú Alapfecni lett, mert rövid idő alatt is már 12-szer módositották. Demokratikus jogállamokban az Alkotmányhoz, ha többpárti konszenzussal és/vagy népszavazás után megszületik, több évtizedig nem nyúlnak,. A FIDESZ Alapfecnije egypárti, egyoldalú, jogfosztó, ...selejtes.
Tommaso
2024. április 29. 12:51
Foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomhoz a pedofilmentő magyar miniszterelnök
Szerintem
2024. április 28. 05:49
"Tommaso 2024. április 27. 23:09 atti64 arra kiváncsi, hogy A RUBELJOBBOLDALI PATKÁNYOK selejtes törvényét megszavazza-e az ellenzék. Tudjuk, hogy ez egy aljas csapda. A FIDESZ a mestere ennek. Bár a gazdasághoz értenének ennyire!" Selejtes a törvény igaz, mert nem engedi be a pedofil buzi szeánszaitokat a gyermekintézményekbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!