Ennyi volt: tényleg távozik Dezső András a HVG-től, ahogy a felelős szerkesztő is, átmeneti ember kerül a kormányrúd mögé

2024. április 18. 14:34

A teljes struktúrát átdolgozzák, hatalmas a belső válság.

2024. április 18. 14:34
null

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Mint ahogy arról csütörtök napközben beszámolt a Mandiner, komoly belső válság van a HVG-nél, felmondott több vezető munkatárs, átmennek a 444-hez. Akkor még arról lehetett olvasni, hogy Dezső András és Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő is felmondhat.

Ezt is ajánljuk a témában

A Media1 információi szerint ez már meg is történt, immáron tény, hogy a két újságíró távozik az ellenzéki laptól. A HVG az alábbi közleményt küldte el a Media1-nek:

A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg 360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség.

A következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa.

A HVG kiadója minden távozónak köszöni, hogy eddigi munkájával hozzájárult az online és print kiadványok sikeréhez, és a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, egyben sok sikert kíván nekik a továbbiakban.

A távozó kollégák pótlására a kiadó megteszi a szükséges lépéseket. A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:54
🍓 ️ ­­I­­­g­a­­­z­i n­i­m­f­­o­­m­­­á­­n­­i­­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Hang
2024. április 19. 11:24
ÁÁÁááááááásít......
Dunhill67
2024. április 18. 18:38
szarból a fosba....'jóvanazúgy :)
letsgobrandon-2
2024. április 18. 17:29
ájvé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!