Elindult a jelentkezés az MCC Fiatal Tehetség Programjára

2024. április 17. 14:16

A képzés ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést.

2024. április 17. 14:16

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjára (FIT) június 30-ig lehet jelentkezni Kárpát-medence-szerte huszonhét helyszínen a most negyedikes diákoknak – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Az MCC közleménye szerint a FIT program az MCC képzésrendszerének legfiatalabbakat megszólító eleme, amely 

már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű gyermekek kibontakozását.

A képzés ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést.

Támogatják a kötődést a magyar kultúrához és szülőföldhöz

Hozzátették, hogy a FIT program közösségi alapon építkezik, a képzés támogatja a kötődést a magyar kultúrához és szülőföldhöz.

Hangsúlyozták: az MCC célja, hogy a szülőkkel és pedagógusokkal együtt segítsék a tehetséges gyermekek kibontakozását, az egyéni érdeklődési területek felfedezését, hosszabb távon pedig a tehetséges diákok érvényesülési lehetőségeinek biztosítása, a tudatos állampolgárrá válás elősegítése, a szűkebb és tágabb közösségük sorsáért felelősen gondolkodó és cselekvő értelmiségi bázis kialakítása áll a középpontban.

Tehetséggondozás határon innen és túl

Közölték azt is, a jelenleg 4. évfolyamos, szeptembertől 5. évfolyamba lépő diákok jelentkezését várja a program Aradon, Beregszászon, Békéscsabán, Budapesten, Csíkszeredán, Debrecenben, Dunaszerdahelyen, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Miskolcon, Nagyváradon, Nyíregyházán, Pécsen, Sepsiszentgyörgyön, Szabadkán, Szatmárnémetiben, Szegeden, Szekszárdon, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen.

A beregszászi képzési programra a jelenleg 5. osztályos, szeptembertől 6. osztályba lépő diákok jelentkezhetnek

 – fűzték hozzá.

Jelentkezni a fit.mcc.hu weboldalon lehet; az érvényes jelentkezéshez szükséges az adatlap kitöltése és a szülői ajánlás feltöltése. A felvételire a következő tanév elején kerül sor, a félnapos felvételin a felvételi bizottság a diák motivációját, nyitottságát, elhivatottságát, intelligenciáját vizsgálja pszichológusok segítségével – írták.

A közlemény szerint 

a program hétvégi képzési alkalmakon alapul: 

szombatonként egész napos, intenzív, ugyanakkor játékokkal bővelkedő foglalkozásokban lehet része a gyermekeknek. Ezen felül a program heti egy alkalommal beszédközpontú nyelvoktatást biztosít a diákoknak.

Úgy folytatták, hogy a FIT mellett az MCC még több tehetség számára teszi elérhetővé egyedülálló programjait; 2023 őszén indították el a Fiatal Tehetségek Klubja programot, amelyben felső tagozatos általános iskolás diákok vehetnek részt. A FIT Klub a budapesti mellett a legtöbb vidéki és határon túli MCC képzési központban elérhető, a képzéseket heti rendszerességgel szervezi a tehetséggondozó – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:49
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­á­­n­­y­­o­k­­ ­v­­á­­r­­n­­a­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Novicsok-5
2024. április 17. 14:20 Szerkesztve
Határon túli magyarok? Ők a legtöbb mandineres kommentelő szerint nem igazi magyarok. Dunaszerdahely? Az Felvidék. A kormány elárulta a felvidéki magyarokat Fico kedvéért. Nem sok jelentkező lesz. A külhoni magyarok (a hazaiakkal ellentétben) nem hülyék.
Novicsok-5
2024. április 17. 14:17 Szerkesztve
Jó fiatalon kezdik a gyerekek politikai átnevelését és agymosását? A szülők ehhez mit szólnak? Esetleg a gyermekvédelmi törvény? Smafu?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!