Templom előtt felállított kereszttel és művérrel provokált Budapesten egy vegán csoport húsvét alkalmából

2024. március 28. 06:20

„Ne gyerekgyilkossággal ünnepeljük a feltámadást” – szerintük minden keresztény ünnepkor több állat szenved és pusztul el, mint általában.

2024. március 28. 06:20

Nyitókép: Facebook / HARC

A Hungarian Animal Rights Corps (HARC) nevű vegán csoport az állatok jogaiért demonstrált húsvét alkalmából az Alcantrai Szent Péter-templom előtt, a Ferenciek terén. A 444 beszámolója szerint az installációjuknak része volt többek között egy felállított fakereszt, egy művért könnyező plüssnyuszi, egy futószalag, rajta (mű)véres plüss kiscsibékkel és egy megnyúzott bárányt ábrázoló műanyag bábu. Az aktivista csoport az akcióval arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy 

szerintük mint minden keresztény ünnepünkkor, úgy húsvétkor is több állat szenved és pusztul el, mint általában,

több tojást fogyasztunk, miközben „a tojásiparban a kakascsibéket élve ledarálják, gázosítják vagy zsákba fojtják”, a csokitojások miatt „a tejelő teheneket erőszakkal termékenyítik és elveszik a gyerekeiket”, és a húsvét alkalmából ajándékozott nyulakra hamar ráunnak az emberek, elhanyagolják őket, és az utcán kötnek ki az állatok. „Azzal, hogy húsvétkor tojást, más állati eredetű termékeket vagy állatokat vásárolunk, fizetünk az állatkínzó iparágaknak, hogy folytassák az állatok bántalmazását” – mondják közleményükben. „Ne gyerekgyilkossággal ünnepeljük a feltámadást” – utaltak a húsvét alkalmából lemészárolt csibékre.

A helyszínről készült képeket ide kattintva megnézheti.
 

 

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antal-2
2024. március 28. 20:24
Sakter a bakter
nempolitizalok-0
2024. március 28. 17:17
Zsinagóga elé mernek?
Nimril
2024. március 28. 15:43
Nincs olyan játék, ahol vegánokat lehet pofán vágni?
..--..
2024. március 28. 15:27
-zsoltkom- "Templom előtt (...) provokált (...) egy vegán csoport húsvét alkalmából" Ez is egy hit típus... vegán-hit. Annyira azért vetekszik a keresztény hittel, hogy ott meg volt idő, amikor a fekete macskát tartották a Sátán megtestesülésének. A vegán-hitűeknek pedig lehetett volna válaszolni... Azért, mert az apa növény és gyereki, ha nem sikítanak, amikor letépik, attól még fáj is nekik és meg is halnak. Ez volt a felállás az Éden-kertben is. De feltehetően pár élőlénynek unalmas volt fű, hát kipróbálták milyen ízű egymás húsa. Többeknek meg bejött, hogy füvet is ettek meg húst is. De az is gyerekes igazság, hogy sem a malac sem a kukorica nem fürdik. De például Kasztíliai Izabella az extra keresztény, az inkvizíció kitalálója sem... "saját bevallása szerint életében csupán kétszer fürdött: először, amikor megszületett és másodszor, mielőtt megházasodott."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!