Nagy taxis hiénát kapott el a rendőr Budapesten

2024. március 21. 12:18

Az alapdíj egységesen 1100 forint, az áltaxisnak viszont volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult.

2024. március 21. 12:18

Nyitókép: LordRunar/Getty Images

Egy idős férfi nagyon gyenge magyarázkodásba kezdett annak a rendőrnek, aki a sárga színű, taxinak látszó autóját ellenőrizte még március 16-án, Budapest V. kerületében, az Erzsébet téren – írja a Police.hu.

A rendőrség beszámolt róla, hogy a sárga Mercedesen taxijelzés és -rendszám volt, feltüntették rajta a független szolgáltató feliratot, valamint – a hivatalos áraktól több ponton jelentősen eltérő – díjszabást.

Míg az alapdíj egységesen 1100 forint, az áltaxisnak volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult.

Az idős sofőr azt mondta a rendőrnek, hogy nem végez személyszállító szolgáltatást, aminek a jármű külső jegyein túl az is ellentmondott, hogy viteldíj-kijelző, pénztárgép és POS terminál működött, illetve több utastájékoztatót is elhelyeztek.

Az is kiderült, hogy sem a férfi, sem a Mercedes nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel, a kocsinak ráadásul több mint egy éve lejárt a műszaki engedélye.

A rendőrt nem győzte meg a sofőr védekezése, miszerint csak azért van taxijelzés, hogy használhassa a buszsávot.

A lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, a helyszínen elvették az autó rendszámát, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt pedig közigazgatási eljárás indult ellene.

***

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2024. március 21. 17:10
A BKK ellenőrei pontossan tuják kit kell ellenőrizniük, amiből nem lesz nehézségütk. Volt, hogy egy hét alatt négyszer nézték át a papirjaimat. Többek között ezért is hagytam abba, meg soha nem éreztem jól magam abban a közösségben, amit úgy hivnak, taxisok. És nem akartam a nem épp olcsó új autómat leértékelni a sárgittással, meg egyéb förmedvények beszerelésével. A taxi ezen formája ami most is van, maga a komcsi retró, társaságostól, mezitlábasoktól. Mert a társaságoknál is megy a kifosztás. A társaságok fosztogatják az un alválalkozóikat.
Lami66
2024. március 21. 13:27
Én azért még megcizsgáltatném a nav-al azt a taxiórát, hogy mennyire nem volt használva. Egy szakértő meg tudja mondani, hogy ezek a nemhaszált taxiskellékek mennyi ideje vannak beszerelve. A nav meg látja, hogy mennyire nem fizetett az áltaxis adót. Aztán a nyakába rakni egy akkora büntetést, hogy a kocsi mellett a házát is lefoglalják.
Phm045
2024. március 21. 13:12
Vajon hány éve tolhatta.................
Dictator
2024. március 21. 13:01
Most mi a gond az áltaxissal? Kamu Geli is álpolgármester.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!