Mutatjuk, mennyit keres egy vadászpilóta Magyarországon!

2024. március 09. 22:20

Nagy felelősség mellé kiemelt bérezés jár.

2024. március 09. 22:20

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

***

Jelentős illetményfejlesztést kaptak a magyar légierő pilótái és műszaki szakemberei – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton. A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében a minisztert idézve azt írta, a magyar légierő pilótái a legjobbak közül valók, és a veszélyek korában kiemelt erkölcsi és anyagi megbecsülést érdemelnek. „Tudásuk, szolgálatuk kulcsfontosságú Magyarország biztonságának védelmében. Ezért jelentős – decemberig visszamenőleges – béremelésükről döntöttünk” – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A közlemény szerint a béremelés a vadászpilótákat, a szállító- és kiképzőrepülőgép-pilótákat, a szállító- és harcihelikopter-vezetőket, valamint a repülő műszaki és az előretolt repülésirányító szakembereket érinti.

Az emelt bért az érintettek március első napjaiban megkapták. Hozzátették:

a legtapasztaltabb pilóták bére így átlagosan másfél millió forintról két-három millió forintra is emelkedhet

beosztástól, a repülő szolgálatban eltöltött évektől, valamint képesség alapú függően. A miniszter elmondta azt is: „a megnövekedett biztonsági kockázatok új kihívások elé állították Magyarországot, és megerősítették azt az elköteleződést, hogy egy modern, ütőképes haderőre van szükség”.

Magyarország NATO- és V4-kötelékben is ellátja más országok légtérrendészeti feladatait, így a balti országok mellett Szlovénia és Szlovákia légterének védelmében is részt vesznek a magyar Gripenek, erősítve ezzel Európa biztonságát.

A légi szállítási, továbbá a helikopterképesség fejlesztése szintén kiemelten fontos a magyar haderő számára, hazai és nemzetközi környezetben egyaránt – írták. A tájékoztatás szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: „az érintett állomány kiképzettsége új szintre lépett, legtöbbjük már rendelkezik a Combat Ready, azaz a harckész minősítéssel”.

A HM tájékoztatása szerint a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár személyi állományába tartozó, JAS-39 Gripen többcélú vadászgép, az Airbus A319 közepes hatótávolságú szállító repülőgép, valamint a Dassault Falcon 7-X nagy hatótávolságú futár és közepes szállító repülőgép pilótái havonta bruttó kétmillió és hárommillió forint körüli kiemelt illetményt kapnak.

A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár személyi állományába tartozó, az Airbus H145M könnyű, többcélú helikopter, az Airbus H225M helikopter, az Mi-24 harci helikopter, az AS-350 kiképző helikopter, valamint a Zlin kiképző repülőgép pilótái havonta bruttó két és fél millió forint körüli összegű kiemelt illetményben részesülnek – írták.

Emlékeztettek arra: a Magyar Honvédség katonái márciusban kapják meg az átlagosan 11 százalékkal megemelt illetményüket, a béremelés számukra januárig visszamenőleges. A kormány kétlépcsős, jelentős mértékű illetményemelésének első üteme 2022 szeptemberében valósult meg, annak mértéke átlagosan 26,4 százalék volt. 

Idén a legénységnél átlagosan 12 százalékos, az altiszti állomány esetében átlagosan 11 százalékos, a tisztek esetében átlagosan 10 százalékos illetményfejlesztés valósul meg – írták.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. március 10. 17:57
A V3 légiereje, az már komolyabb. Összeállnak a románokkal és bármikor leverik a moszkovita árulómagyarnyik tálibokat, gyakorlatilag két kávézás között. Nagy légiharcoskodásra emiatt nem lehet majd számítani, ha még drónokat sem tudnak leszedni.
eusebius
2024. március 10. 13:22
Legyenek is megfizetve. Képzésük igen drága, nehogy a szar fizu miatt üljön át az Emiratesre. TŐLÜK nem sajnálom!
rockercicc
2024. március 10. 12:45
Nem sok, ahhoz képest, hogy az agyhalott, botlábú focisták mennyit kapnak a bohóckodásért. A politikusparazitákról ne is beszéljünk..
nemecsek-3
2024. március 10. 12:01
Mikor lesz már végre kitakarítva innen egyszer s mindenkorra ez a barom szexshop !! Van itt nekünk beragadt hatlövetű házibolondunk szórakozni. Nem igaz, hogy ennyi idő alatt nem lehet összehozni informatikai megoldást, hogy szöveg alapján kikukázza a gép megjelenés előtt, aztán a moderátorok ráérnek a kukát megnézni nem volt-e tévedés. Már valóban az lehet, hogy valami haver rakja itt ki azt a reklámját 2 sörért amit a 18karika oldalakon vaskos pénzeket leperkálva tehetne meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!