Magyar elemző egy francia lapnak: három hónappal a választások előtt meggyengült az Orbán-kormány

2024. március 07. 10:36

Ugyanakkor hozzáteszi, az influenszerek lázadásának politikai kimenetele egyelőre nagyon bizonytalan.

2024. március 07. 10:36
European Polititians Arrive At The French Presidential Elysee Palace

Nyitókép: Daniel Pier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A La Croix csütörtöki print kiadása arról cikkezett, hogy Magyarországon új szereplők lépnek be az Orbán Viktor elleni politikai játszmába, a köztársasági elnök bukását okozó botrány miatt. Mint írják, három hónappal az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt meggyengültnek tűnik Orbán Viktor kormánya Novák Katalin és Varga Judit lemondása miatt. 

A cikk kitért az influenszerek által, a Hősök terén tartott tüntetésre, ahol tízezrek demonstráltak a gyermekvédelem mellett. A francia lap szerint a tömegek nem a marginalizált politikai pártok hívására jelentek meg, hanem olyan internetes személyiségek szervezésében, mint a gúnyoló videóival milliós nézettséget elérő Pottyondy Edina vagy Gulyás Márton, a „nagy befolyással bíró” Partizán YouTube-csatorna főszerkesztője. 

Ez a demonstráció szétzilálja azt az elképzelést, hogy a fiatalok passzívak. Azt mutatja, hogy konkrét témákban lehet mozgósítani őket”

 ‒ értékelt a francia lapnak Oross Dániel politológus.

A politológus úgy fogalmazott, az influenszer-lázadásnak egyelőre nagyon bizonytalan a politikai kimenetele, hiszen csak két intézményesült párt reménykedhet abban, hogy hasznot húzhat ebből a mozgalomból: a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt. 

Minden választáson egy új, még nem intézményesült párt vonzza a fiatalokat”

 – mutatott rá Oross.

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­­á­n­­y­o­­­k­­ ­v­­­á­­r­n­­a­­­k­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Dixtroy
2024. március 08. 09:35
Azért nem értitek ki a faszom Oross Dániel, és mi a picsa ez a duma, mert megint elfelejtitek, hogy a komcsikat a pénz mozgatja. Megkérdezték sorosék, hogy a pedózó plakátokra elköltött valag pénznek mi az eredménye. Mivel semmit nem tudnak felmutatni, előkapták Dankót, hogy nyihogjon valamit, mert a pulainak már nem hisznek ők sem, ő meg előállt ezzel a marhasággal.
Dixtroy
2024. március 08. 09:28
Influenszer, mert azt mondja magáról, meg egymásról. Pár maki kattint arra, amit összebohóckodnak és örülnek. Önjelölt okoskolbász, minden kocsmában van ilyen, aki elmondja a tutit, naés. A lázadáshoz az kellene, hogy valaminek, aminek az ügyét eddig előmozdította, abból elege legyen és ellene forduljon, fellázadjon. Ezek viszont egy percig se támogatták, csak ellenségesek voltak, támadták. Miért használják a "lázadó" szót? Ez a "csalódott fideszes" trükk, az ellenséged úgy tesz, mintha a barátod volna, hátha beveszed a jótanácsnak, meg "objektív" kritikának álcázott pusztítást, a bárány se olyan hülye, hogy elhiggye, hogy a farkas jót akar neki, ezért eszik krétát, meg fehéríti ki a retkes mancsát, hogy megtévesszen. Az "influenszer lázadás" két szavából kettő hazugság, a szóösszetétel meg átverés, egy raklap ember kiment megnézni, hogy na most mi lesz, aztán mikor rájöttek, hogy ugyanaz a hiábavaló szájtépés, mint a többi nyikhajtól, a második faszságra már ki se dugták az orrukat.
Mich99
2024. március 07. 18:48
VV Pedó Zsolti a franciák "elemzője"...? Vagy tán ő az elnök-jelöltjük...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!