Letöltheti Magyarországon a házi őrizetét – titokzatos üzenet érkezett az antifa nő apjától

2024. március 11. 15:42

Sikerült megfelelő szállást találni Ilaria Salisnak.

2024. március 11. 15:42

Fotó: Andrea Calandra/NurPhoto

***

A Corriere della Sera nyomtatásban megjelent cikke kiemeli Roberto Salis, Ilaria Salis apjának bejelentését, miszerint megtalálták a módját, hogy Magyarországon legyen a lakóhelyük. Erre volt szükség annak érdekében, hogy a lányának házi őrizetet kérjen.

Jobb, ha nem hozzuk nyilvánosságra azt a megoldást, ahogyan ezt a szállást megszerezték”

– hangsúlyozta Roberto Salis.

A magyarországi házi őrizet iránti kérelmet március 28-án, annak az ügynek a következő tárgyalásán terjesztik elő, amelyben Ilaria Salist budapesti járókelők súlyos bántalmazásával vádolják.

Mint ismert, az olasz aktivistát védő Magyar György ügyvéd szerint Ilaria Salis büszke antifasiszta. Az olasz nő életveszélyes támadásokban vett részt a vád szerint, majd vigyorogva jelent meg a bíróságon. Az olasz kormány korábban megpróbált az ügybe beleavatkozni, amikor Salis a börtönkörülményekre panaszkodott, ám ezt a diplomáciai bonyodalmat sikerült hamar rendezni. Akkor a La Repubblica egyik újságírója egyébként azt írta:

Nem az a lényeg, hogy a Budapesten raboskodó Ilaria Salis bűnös vagy ártatlan, hogy összevert-e két »neonácit« az utcán vagy sem.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­g­­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­y­­­o­k­­­ ­­v­­á­­r­n­­a­­­k­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
zsolti123
2024. március 13. 16:27
Szó se lehet háziőrizetről! 1.A súlyos emberellenes bűnei miatt 2.Az apja és az olasz újságok hazudozásai miatt
contractor-2
2024. március 12. 09:22
Ha a csoport egyik tagja, - amelyik beismerte a bűnösségét és együtt működött a hatósággal - 3 év letöltendőt kapott, akkor a csapat vezére minimum 6 évet kell hogy kapjon, ha együttműködik - ami ugye nem áll fenn.
q-q-ri-q
2024. március 12. 08:29
Ezt a "kedves" antifa hölgyet 15 évre összezárnám néhány borsodival, hogy testközelből élvezhesse a kultúrális sokszínűség szépségeit, és mire kijönne, lehet, hogy büszke "fa" lenne. Magyar Györgynek pedig tiszta szívvel kívánom, hogy nála, és családjánál vendégségben végezzék kuncsftjai a kenyérkereső tevékenységüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!