Kutyapárt: Ne hagyjuk, hogy az EU aprópénzen megvásároljon minket, állítsuk le az uniós források folyósítását

2024. március 15. 22:26

Azért gyűltek össze, hogy megszólítsák a kiábrándult fideszes szavazókat, a kiábrándult fideszesekben csalódott mihazánkosokat, azokat az LMP-seket, akiket zavar, ha a Momentum eltávolodik a DK-tól...

2024. március 15. 22:26
DÖME Zsuzsanna; KOVÁCS Gergely

Nyitókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke, XII. kerületi képviselő, polgármesterjelölt beszédet mond, mellette Döme Zsuzsanna, az MKKP társelnöke, Ferencváros alpolgármestere a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Tanítanék mozgalom „Magyarország szabadságra megy” című rendezvényén az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóján a Szabadság hídon 2024. március 15-én. MTI/Máthé Zoltán

 

Magyarország szabadságra megy címmel ünnepelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a Tanítanék mozgalommal együtt az 1848-as forradalom 176. évfordulóját pénteken Budapesten, a Szabadság hídon.

Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere és Kovács Gergely XII. kerületi képviselő, polgármesterjelölt, az MKKP társelnökei közösen álltak a lezárt hídon felállított színpadra. Azt mondták: azért gyűltek össze, hogy megszólítsák „a kiábrándult fideszes szavazókat, a kiábrándult fideszesekben csalódott mihazánkosokat, azokat az LMP-seket, akiket zavar, ha a Momentum eltávolodik a DK-tól, a rezsicsökkentés kereszténydemokrata károsultjait, 

a KDNP-ben csalódott fideszeseket és a gyermekvédelmi törvényben csalódott reformátusokat”

Úgy vélekedtek, a szabadság ünnepén semmi nem lehet fontosabb, mint „hazánk szuverenitása”. Mint mondták, ne hagyjuk, hogy „fiataljainkat elcsábítsák a nyugat-európai országok, ezért azonnal csökkentsük” 20 százalékkal a nyugat-európai és 10 százalékkal a romániai béreket. „Ne hagyjuk, hogy az Európai Unió aprópénzen megvásároljon minket, ezért állítsuk le az uniós források folyósítását, a korábban kapott pénzt pedig küldjük vissza!” – hangoztatták a többi között a társelnökök.

Le Marietta, az MKKP európai parlamenti (EP-) választási listájának vezetője hangsúlyozta: 

Ezt is ajánljuk a témában

azért akar Brüsszelbe menni, hogy elindítsa Európa „kutyapártosítását”

Hozzátette: a politikusok elfelejtették, azért vannak, hogy azzal foglalkozzanak, hogy az emberek hol és miből élnek és milyen állapotban van a környezetük. „Mutassuk meg együtt az utat a szabadság felé, ezért felszólítok mindenkit, hogy a júniusi európai parlamenti választáson szavazzon az MKKP-re!” – fogalmazott. 

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom aktivistája, az MKKP EP-képviselőjelöltje arról beszélt, hogy számára a szabadság az önálló döntés és gondolkodás képességét, a kiszolgáltatottság visszaszorítását, a hatalom korlátozását, a „Döbrögik trónfosztását”, az esélyek kiegyenlítését, az öncenzúra eltörlését, továbbá a tanítást jelenti. 

A jelenlegi hatalom eszköze viszont a kinyilatkoztatás, a vita megfojtása és az elhallgattatás – tette hozzá.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere arról beszélt, hogy az MKKP már régen nem viccpárt, hiszen a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 14 éve után nem lehet olyan abszurd poént kitalálni, amit a hatalom ne tudna túlszárnyalni a valóságban. Úgy vélekedett: a kutyapártosok nem pozíciókért alkudoznak, hanem „a mindannyiunk életét érintő problémák” megoldásával foglalkoznak; közösséget teremtenek, vagyis politizálnak, úgy viselkednek, ahogy a politikusoknak kellene.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­á­­n­­­y­o­­­k­­ ­­v­­­á­r­­­n­a­­­k­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Zokni
2024. március 17. 17:42
“…egyik fél támaszthat úgy extra feltételeket (buziskodás, fuckrán nácik pénzelése), hogy arra a megkötött szerződés nem kötelez minket…” - írja békekánya. Azért Magától többet vártam, mint ezt az Orbán-Rogán színvonalat, hogy amikor az EU-ban kifogásolják az itteni sajtószabadságot, jogállamot, meg a korrupciót, akkor azt úgy fordítják le a kocsma népének (a Fidesz-fanoknak) mintha Brüsszel át akarná operálni a kisfiúkat kislányokká, és fordítva.
dodek4b
2024. március 16. 17:10
A kutya ugat , a karaván halad !
Hyazinth
2024. március 16. 15:13
Olyanok, mint az MZP-vezette '22-es összefogás: minden eszmeáramlatot lefednek. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!