Kiderült: Donáth Anna büszke arra, hogy a nagyapja intézte az ötvenes évekbeli földosztást

2024. március 25. 16:10

Nem akármilyen életút áll Donáth Ferenc mögött.

2024. március 25. 16:10

Nyitókép: PETER KOHALMI / AFP

Elvtársnői, barátnői összeborulás, traccsparti, teadélután – jellemezte Donáth Anna a Nyugat.hu-nak adott interjúját a Látószögblog. Mint írták, a beszélgetés alaphangulatát a műsorvezető felvezetője adta meg, aki szerint „ha van olyan család, amelyik a politikában elég neves vagy híres Magyarországon”, akkor a Donáth család mindenképpen oda tartozik – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A Látószögblog felidézte a XXI. Század Intézet igazgatója, Békés Márton Apró–Donáth-család: Párhuzamos életrajzok című tanulmányát, amely bemutatja Donáth Ferenc életútját. A részletes írásból egyértelműen kiderül:

Donáth Anna nagyapja 1948 januárjától egészen 1951 februárjáig Rákosi Mátyás szeme és füle volt.

Donáth Anna az interjúban büszkén ecsetelte nagyapja érdemeit, hogy „az ötvenes évekbeli földosztás is az ő nevéhez kötődik”.

 

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­­g­­­ö­s­ ­l­­á­­n­­y­o­­k­ ­­v­­á­­r­­­n­­a­­k­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
catalina11
2024. március 26. 12:07
Már csak azt várom, mikor lesz büszke dédapjára Donáth Lipót nevű jászárokszállási ügyvédre, aki az árvák pénzét kezelte és ebből 20 000 pengőt sikkasztott el. Ezért a Szolnoki Törvényszék két és fél évre ítélte. Ebből a korból származik a sláger "havi 200 fixszel az ember könnyen viccel". Dontáh Lipót ráadásul zsidó volt, így aztán nem meglepő, hogy sem Karsai, sem Ungváry elvtárs nem repül rá erre az ősre...
canadahun
2024. március 26. 09:28
Nem az ő földjeit osztotta, hanem amit mástól elvettek, azt osztogatta. A nagyapámat is többször kisemmizték, de mindig talpra állt. Nem akart '60-ba beállni a TSz-be félholtra verték, s aztán feladta, majd megalázták az olyanok, akik a meztelen valagukkal álltak be.
flesh ripper
2024. március 26. 06:28
Undorító rákos sejtek! Tenyésző tumorszövevény ez a fajzat. Mégis, generációkon át fertőznek, pusztítanak, rohasztanak. Amíg létezik genny, ürüllék, takony, rothadás, addig az ilyen Donáth-félék is létezni fognak. A Gonosz bűzös váladékai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!