Elhunyt Simon András grafikus, költő

2024. március 24. 18:58

„Bár ő nincs többé, grafikái mindig ki fogják fejezni azt, amit szavakba nehéz önteni. Emberről, Istenről egyaránt” – fogalmazott Rétvári Bence államtitkár.

2024. március 24. 18:58

Nyitókép: Facebook

 

Március 23-én hajnalban elhunyt Simon András grafikus, költő, aki egyetlen vonallal megrajzolt, mély Krisztus-hitet kifejező grafikáival új utakat nyitott a magyar grafikusművészet történetében – írja a Magyar Kurír.

Szerető családja körében lépett át a földi létből az égi világba.

Rétvári Bence államtitkár a Facebook-oldalán emlékezett meg Simon Andrásról.

„Egy vonallal többet írt le, mint mások ezer szóval. Sokunk otthonában van a falon egy képe, áll a könyvespolcon egy-egy könyv a címlap illusztrációjával, kaptunk vagy küldtünk karácsonyi lapot az ő rajzával. Úgy élt, ahogy alkotott, ezért volt hiteles.

Bár ő nincs többé, grafikái mindig ki fogják fejezni azt, amit szavakba nehéz önteni. Emberről, Istenről egyaránt.

Mindig beletalált a közepébe. Sokat adott sokunknak. Köszönjük neki. Nyugodjék békében!”

– olvasható az államtitkár oldalán.

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lakat1983
2024. március 25. 18:51
Isten vele.
MyOp
2024. március 24. 20:52
Nyugodjon békében. Habár csak egyszer találkoztunk, de személyesem ismertem, és emlékszem mennyire megihlette az a református templom puritánsága, amit megmutattam neki. Az ajándékba és emlékbe kapott Krisztus-arc grafika mind a mai napig a falon függ.
ittésmost
2024. március 24. 19:28
Isten nyugosztalja!-Az örök világosság fényeskedjék néki!
Kanmacska
2024. március 24. 19:09
Isten nyugosztalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!