Ebben az országban az anyával egyenlő jogai lesznek a magzatnak

2024. március 19. 20:27

Az újonnan elfogadott javaslat az anya és a gyermek számára is védelmet biztosít a terhesség ideje alatt.

2024. március 19. 20:27
Magzat

Nyitókép: MTI/EPA/National Geographic Channel

Peruban törvényjavaslatot fogadtak el a várandós nők, valamint a magzatok védelme érdekében – írja a Catholic News Agency.

A lap arról számolt be, hogy az új jogszabály értelmében az anya és a gyermek élete azonos jelentőséggel bír.

Az újonnan elfogadott javaslat az anya és a gyermek számára is védelmet biztosít a terhesség ideje alatt.

A törvény egyik legfontosabb rendelkezése a csecsemők azon jogának elismerése, hogy „egészséges, tisztességes és biztonságos környezetben” szülessenek.

A lap arról is beszámolt, hogy a törvényjavaslat hamar átment a perui kongresszuson, 87 szavazattal, 18 ellenében, 7 tartózkodás mellett. Az új jogszabály már Dina Boluarte elnökhöz került, aki valószínűleg hamarosan aláírja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. március 22. 08:43
Vagyis anyaméhben nem lehet csak úgy meggyilkolni egy gyereket. Most őszintén. Az abortusz azt jelenti, hogy egy gyereket meg lehet tövényesen gyilkoni az anyaméhben. Ehhez képest a pedofília hol van?
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 20. 06:14
"kokrowatz-0 2024. március 20. 00:53 • Szerkesztve a legtöbb esetben egy pasinak ez csak öt másodperc gyönyör, semmi több. döntsenek erről a nők, akik sok esetben egyedül viselik a következményeket." Döntsenek a gyerekek, végül is az ő életükről van szó!
ördöngös pepecselés
2024. március 20. 05:39
vannak még normális társadalmak amik ezer év múlva is élni akarnak
kokrowatz-0
2024. március 20. 00:53 Szerkesztve
a legtöbb esetben egy pasinak ez csak öt másodperc gyönyör, semmi több. döntsenek erről a nők, akik sok esetben egyedül viselik a következményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!