Döntött az alabamai Legfelsőbb Bíróság: a lefagyasztott embriók is gyermeknek minősülnek

2024. február 22. 09:51

A döntés értelmében bárki felelősségre vonható a lefagyasztott embriók véletlen megöléséért.

2024. február 22. 09:51

Jelentős változást hozott az alabamai Legfelsőbb Bíróság egyik legújabb döntése, miszerint a lefagyasztott embriók gyermeknek minősülnek. Ezen új döntés értelmében bárki felelősségre vonható az embriók véletlen megöléséért– írja a BBC.

A döntés hatására az alabamai Birmingham egyetemi kórháza, mely a legnagyobb ilyen intézmény az államban, közleményt adott ki, melyben azt írták,

a büntetőjogi felelősségtől tartva leállítják a lombikkezeléseket.

Ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a petesejtek leszívását még elvégzik, de utána nem termékenyítik meg őket.

Az ügy közvetlen előzménye, hogy 2020-ban három pár beperelt egy lombikklinikát, mert egy beteg véletlenül betévedt a helyiségbe, ahol a fagyasztott embriókat tárolták, és véletlenül leejtette azokat. Az embriók ennek következtében meghaltak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: A. NOOR / BSIP / BSIP VIA AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
najszmencsako
2024. február 24. 16:19
Beszarás, hogy mik vannak manapság
auditorium
2024. február 22. 14:05
Sok helyen már lefagyasztják az embriót, majd amikor évek múltán készen érzi magát a leendő anya, akkor a méhébe ültetik. Amikor megszületnek ezek a gyerekek, senkinek nem tűnik fel a különbség a természetes körülmények között megtermékenyitett baba és a lombikbaby baba között. Felnőttként mennyire lesz egészséges vagy sem, NEM TUDNI, mert még nem múlt el annyi idő, h. akár 5O éveseket is össze tudjunk hasonlitani. ---- Vegyünk egy banális példát. Friss halat és egy fagyasztott, majd felengedett halat sütök egymás mellett. Melyik lesz izletesebb, finomabb ??? Tudom, ez a példa nevetséges, de nem teljesen alaptalan.
rockercicc
2024. február 22. 12:14
Sejtcsomó, nem több. Ott Amerikában egyre elmebetegebbek az "emberek".
rockercicc
2024. február 22. 12:12
Nevetséges. De inkább szánalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!