Böjte Csaba Kárpátalján: A békéért kell imádkoznunk, ennél most nincs fontosabb

2024. március 31. 09:22

„Jézus Krisztus szerelmi vallomását jelenti a karácsony és a húsvét is.”

2024. március 31. 09:22
null

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

„Jézus Krisztus szerelmi vallomását jelenti a karácsony és a húsvét is” – nyilatkozta Böjte Csaba a Metropolnak. „Mária Magdolna, kicsi szívem, szólj a többieknek, hogy találkozunk a galileai tenger partján. Folytatjuk ott, ahol abbahagytuk.

Olyan gyönyörű, hogy a nagy Isten képes akár a Nagypénteket is megbocsátani. Ezt nekünk is meg kell tanulnunk”

mondta a ferences rendi szerzetes. 

A héten a gyerekekkel Kárpátalján tett látogatása után Böjte atya. Mint mondta: „Próbáltuk közösen megérteni: annak ellenére, hogy Jézus nagycsütörtökön és nagypénteken annyi nehézségen ment keresztül, mégsem borult ki. Nem kezdett veszekedni senkivel. Feltámadása után sem mondta, hogy: »na gyertek, rúgjuk szét Heródes portáját«. Hanem megőrizte lelke nyugalmát. Fontos ez, hiszen ezek az árva gyerekek is sok mindenen keresztülmentek, ezért meg kell tanulniuk uralkodni önmagukon. Ebben lámpás a mi urunk, Jézus Krisztus, aki azt mutatta meg, hogy ugyan van baj a világon, de vegyük vállunkra a keresztet, segítsünk egymáson, és akkor lesz biztosan szebb a világ!”

A kárpátaljai magyar pedagógusok invitálására érkezett Csaba testvér fontolgatja, hogy ezen területen is létesít árvaházat.

Miután megtartotta előadását, több településre is ellátogatott, ahol elkeserítő látvány fogadta. 

„Sajnos minden városban ott vannak a katonatemetők, már messziről látszódnak a sírok mellett lévő zászlók és virágok, közelebbre menve pedig a síró özvegyek és árván maradt gyerekek. A kicsik gyakran kiviszik a kedvenc játékaikat, plüssmackókat és édesapjuk sírjára helyezik őket. Szívfájdító. A sírokon lévő képekkel szintén nagyon nehéz szembenézni, hiszen olyan fiatalemberek mosolyognak róluk, akik bajtársiasságból mentek, vagy gyakran kényszer hatására, katonának. Olyan arcú emberek, akikkel bármikor leülnék meginni egy kávét, de nem lehet, mert meghaltak” – mondta.

Böjte Csaba januárban töltötte 65. születésnapját

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. március 31. 17:04
Meg a cigánykurva anyátokat. Közben kiirtották az összeset. Köszifidesz
Patika
2024. március 31. 14:13
„Jézus Krisztus szerelmi vallomását jelenti a karácsony és a húsvét is.” ---ejha....Krisztusnak szerelem a papnak meg cülibátyus...néha egy kis pedó-libikóka, miseborocska utáni családi homokozó jut csak? Micsoda igazságtalanság, hogy sehol sincs demokrácia. Sőt a jutalmat is a főhatalom osztogatja a beosztottaknak....égen s földön egyaránt... Vajon miért ilyen emberi mintára szerveződik a transzcendentális? T alán csak nem azért, mert azt is csak ember találta ki...a maga hasznára (nem magának,...a többieknek)
szintetikus
2024. március 31. 14:04
A háborút az Úr rendelte el, így nem szabad ellentmondani neki. Áldassék az Úr!
orrban
2024. március 31. 13:29
Mikor vágják már sittre ezt a pedofil orkszopó náci csuhást??!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!