Áll a bál Ferencvárosban, kiborult az (ex)momentumos képviselő

2024. március 14. 11:00

„Valószínűleg egy nem kívánatos személy vagyok egy új Baranyi Krisztina-csapatban” – mondta a Jancsó Andrea.

2024. március 14. 11:00
null

Nyitókép: saját montázs/ATV, Facebook

***

Jancsó Andrea – immáron csak volt – ferencvárosi önkormányzati képviselő volt az ATV Voks vendége. Mint ismert: a Momentum Mozgalom közleményben tudatta, hogy kizárási eljárást indítanak Jancsó Andrea, Ferencváros önkormányzati képviselője ellen. Úgy fogalmaztak: „A Momentum Mozgalom vállalta a 2024-es választáson is, hogy nem akadálya, hanem motorja lesz az ellenzéki együttműködésnek.” Hozzáteszik, hogy éppen ezért 

teljesen egyértelmű, hogy támogatják az elmúlt öt évben jól teljesítő ellenzéki polgármestereket – akkor is, ha azok nem a Momentum közösségének a tagjai. 

Baranyi Krisztina jó munkát végzett Ferencváros élén, és az elmúlt időszakban közte és a Momentum között egy jó együttműködés alakult ki. A Momentum elkötelezett a ferencvárosi együttműködés folytatása mellett” – szögezték le.

,,Sajnos azonban ezt az együttműködést Jancsó Andrea, Ferencváros önkormányzati képviselője nem segítette, hanem akadályozta. A párt elnökségének ezért nem volt más választása mint, hogy kizárási eljárást indítson Jancsó Andreával szemben” – írja a közlemény. 

Reagált Jancsó Andrea

Miután kaptam egy kizárási indítványt, körülbelül egy hetem volt arra, hogy átgondoljam, hogy állok-e elébe egy újabb kizárási eljárásnak, vagy önként kilépek” – árulta el Jancsó, aki szerint azért nem ment el a párt által kezdeményezett tárgyalásra, 

mert a kizárási indítványból tisztán kirajzolódott, hogy nem egy etikai kérdésről van szó.

Én a választókerületem érdekeit képviseltem két ügyben, s ők egy harmadik ügyre hivatkozva kezdeményezték a kizárásomat, de ott pedig az volt a helyzet, hogy nem mentem szembe a polgármesterrel, hiszen ő nemmel szavazott, én pedig tartózkodtam, tehát kvázi ugyanaz volt az álláspontunk” – magyarázta a képviselő.

Jancsó Andreáról a közleménybe úgy írnak, mint arról a személyről, aki akadályozza az ellenzéki együttműködést. „Feltételezem, a személyemmel akadályozom ezt. Én 2019-ben egy demokratikus előválasztáson elindultam, mint lehetséges polgármesterjelölt, nyilván Baranyi Krisztina szemében ellenfél voltam. 

Valószínűleg egy nem kívánatos személy vagyok egy új Baranyi Krisztina-csapatban” 

– mondta a képviselő.

Jancsó azt is elárulta, hogy a ferencvárosi képviselők egy Facebook-posztból tudták meg, hogy a Momentum feltétel nélkül beáll Baranyi Krisztina mögé, illetve visszautalt arra a korábbi esetre is, hogy nem ez az eset volt az első kizárási kísérlet ellene. Erről korábban már mi is írtunk,  itt olvashat róla.

Ezt is ajánljuk a témában

Én a helyi lakosok érdekeit előrébb helyezem, mint egy feltétlen pártérdeket” – szögezte le Jancsó. „Szépen is elválhattunk volna, három hónappal a választás előtt nem hiszem, hogy a Momentumnak erre szüksége volt” – tette hozzá a képviselő, aki valószínűleg függetlenként indul majd, s azt sem zárja ki, hogy civilként induljon a polgármesteri székért Baranyi Krisztinával szemben.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­g­­ö­­s­­­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­­k­ ­­­v­á­r­­­n­a­k­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Csomorkany
2024. március 15. 14:43
Mondjuk itt releváns a sexykitty
KBA98
2024. március 14. 17:42
A momentum valakinek a beteg agyszüleménye, mely testet öltött szinte az összes hazaáruló személyében!
kbs-real
2024. március 14. 12:19
Kávét valaki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!