Visszatérés az európai projekt gyökereihez

2024. február 07. 23:09

2024. február 07. 23:09
Dornfeld László
Dornfeld László

Az Európai Unió mindennapi működésében egyre szokatlanabbá válik az a fajta megértésre törekvő párbeszéd, amely a február 1-jén megtartott EU-csúcson zajlott. Magyar­ország jogos igényekkel, a választók nemzeti konzultá­ción kinyilvánított véleményével felvértezve nézett elébe a tárgyalásoknak. Nyugati részről pedig elindult a szokásos fenyegetőzés és zsarolás, amely azt a célt szolgálta, hogy erőszakos eszközökkel megtörjék a magyar kormány akaratát. Végül azonban nem ez vezetett célra, hanem azok a diplomáciai erőfeszítések, amelyeket nyugati politikusok tettek, például Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök, akik a tárgyalás előtti napon külön-külön is tárgyaltak Orbán Viktorral. Másnap meg is született a kedvező eredmény, amely tekintettel volt a jogos magyar észrevételekre, egyúttal az uniós zsarolással szemben is fegyvert adott a kezünkbe. Hála a magyar kormány szívósságának, újra felértékelődött a diplomácia eszköze Brüsszelben. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 20:22
🍓 ️ F­­o­r­r­­ó­ l­­­á­n­yok sz­ex­­­et ak­­­ar­­n­­­ak, ba­sz­d m­­­eg ők­­­et itt 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik