Videón, ahogy egy autós a zebrán üti el a fiatal lányt

2024. február 02. 16:06

Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a megvádolt sofőrre.

2024. február 02. 16:06

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki tavaly júniusban elütött egy zebrán átkelő lányt Kaposváron – írja a 24.hu. A tizenéves fiatal a belvárosban közlekedett az autójával, a szemből sütő nap elvakította, mégsem kellő körültekintéssel közelítette meg az egyik zebrát. Emiatt későn vette észre, hogy egy lány halad át az úttest másik oldaláról. 

Bár elrántotta a kormányt és vészfékezett, az autójának bal oldalával elsodorta a nőt, aki a földre esett.

A fiú megállt, és a lány segítségére sietett, aki a saját lábán távozott a helyszínről, a fájdalmai miatt később mégis kórházba ment, ahol megállapították, hogy zúzódásos és töréses sérülést szenvedett. Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a megvádolt sofőrre.

Nyitókép: Képernyőfotó/Ügyészség

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackorion93
2024. február 02. 18:39 Szerkesztve
Nekem ma egy autós bemutatott, mert meg kellett állnia miattam. Feszültek és ingerültek az autósok zöme szarnak a szabályokra. Minden lelkiismeret nélkül elvenném az ilyenek jogsiát.
Tukacsincsilla
2024. február 02. 17:43 Szerkesztve
Hát igen, természetesen mindig a gyalogos az ökör, neki kell figyelnie, óvatosnak lennie, kimatekozni, hogy az autós megadja e neki az elsőbbséget ... Az autós az annyira elfoglalt. Esetleg élőzik a kocsijában, fegyelmezi a gyerekét vagy csacsog az utasával, kénytelen kedvenc háziállatára figyelnie, ami éppen a műszerfalat kaparja, telepofával kell vezetnie, hisz siet a munka miatt, egyébként is annyi szaros közlekedési tábla van, a gyalogosokkal foglalkozókra igazán nincs ideje .... "A gyalogos érdeke, hogy figyeljen." Igaz, hát tegyük érdekelté az autóst is, hogy figyeljen. Azt az autóst aki közlekedési balesetet okoz, jobb lenne rögtön a helyszínen agyonverni - a többiek okulására - de hát ezt nem lehet, akkor viszont ugorjon a vezetői engedélye alapból 6 hónapra. A következő után duplázódna, így miközben gyalogosan közlekedik, megtanulja, hogy miként is kell figyelnie akkor is, amikor éppen vezet és másokra nincs ideje figyelni ...
kislaci-2
2024. február 02. 17:36
kocsog zombi csutka zenevel a fuleben jo tete hogy kiutote
Akitlosz
2024. február 02. 17:09
A gyalogos érdeke, hogy figyeljen. Mindegy, hogy ki hibázik, így is, úgy is a gyalogos törik össze, nem az autós. Nem megyek ki egyedül autó elé a zebrán. Inkább megvárom míg elmegy az összes és veszélytelenül lehet átkelni. De vannak olyan zebrák is, amelyekre a lámpák szándékosan egyszerre küldik rá a gyalogosokat és az autókat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!