Tüttő Kata egy természettudományos kíserlethez hasonlította az összefogást, és reagált Donáth Anna kijelentésére (VIDEÓ)

2024. február 07. 21:25

„Ha egy kísérlet nem sikerült, nem jelenti azt, hogy minden elemét ki kell dobni” – hangsúlyozta Rónai Egon műsorában.

2024. február 07. 21:25

A VOKS 2024 vendége volt nemrég Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP EP-listavezetője, aki először Borkai Zsolt, a szexbotrányba belebukott egykori győri polgármester újbóli indulására reagált.

Tüttő kijelentette, hogy az MSZP egy aláírásgyűjtési kampányt indított, mivel azt látják, hogy „a Fidesz legyőzhető”. 

Majd azzal folytatta, „nagyon fontos, hogy a városaink megmaradjanak. Győr egyébként nagyon fontos lenne az ellenzék számára, hogy megmutassa, hogy lehet egy települést máshogy kormányozni. Ez csak akkor fog sikerülni, ha az ellenzéki pártok együtt vannak, együtt erősebbek. 

Együtt a Fideszt le tudják győzni, és tudnak egy másik utat mutatni a városokban.

S akkor fognak tudni egy másik utat mutatni Magyarország számára is”– húzta alá.

Erre Rónai Egon úgy reagált, hogy ezt nem mindenki gondolja így, és idézte a Momentum álláspontját, mely szerint „Karácsony Gergely a főpolgármester-jelöltjük, de a közös indulás nem feltétele ennek”

Erre Tüttő Kata azt felelte, hogy „a szavazóink a kérdés. Egy politikus mit ér szavazók nélkül” – kérdezte. 

„Az ellenzéki szavazók azt szeretnék látni, hogy egyben vagyunk. (...) Budapestet is együtt kormányozzuk, akárcsak Szegedet, Szombathelyet vagy Miskolcot” – hozta a példákat a főpolgármester-helyettes.

„Ha a baktériumok feladták volna a kísérletezést, sosem jutottunk volna el egy magasabb szerveződési szintre”

Ennél a pontnál a műsorvezető Idézte Donáth Annát, a Momentum vezetőjét, aki korábban leszögezte, „pont ez a recept bukott meg 2022-ben. Együtt nem megy.”

„Hát igen, csak ő neki más háttere van. Nekem egy ilyen természettudományos hátterem van. És s természettudományokban mit tanulunk meg: hogy ha van egy kísérlet, akkor az hogy az a kísérlet nem sikerült az még nem jelenti azt, hogy a kísérletnek minden egyes eleme rossz volt. 

Van, hogy ugyanazt a kísérletet el kell végezni kétszer, háromszor, tízszer, hússzor.

 Hogy is mondjam, ha a baktériumok feladták volna ezt a kísérletezést, akkor sosem jutottunk volna el egy magasabb szerveződési szintre” – magyarázta Tüttő Kata.

A politikus ezután újabb kérdésre válaszolva, hangoztatta, hogy

 a választások arról szólnak, hogy ez ellenzék megmutassa, képes kormányozni.”

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. február 08. 15:17
Minden elemét nem kell kidobni, de benneteket egy szálig ki kell baszni !!! Menj te is a picsába Görögországba lovasúszásra ! Tolvaj ribanc !
Mich99
2024. február 08. 14:44
Tehát most a Moslék Borkait támogatja, akit néhány évvel ezelőtt mindennek elhordott...?!
yazoo.tributary
2024. február 08. 11:18
"Együtt a Fideszt le tudják győzni, és tudnak egy másik utat mutatni" tökéletes, újrajátsszák azt, ami korábban faszán bebukott. Ennyit érnek. Kísérletek? Baktériumok? Hát ha van a politikai palettán baktérium, akkor az egész összbaloldal az, ezzel a hasonlattal a fején találta a szöget!
Csányi Gyuri
2024. február 08. 09:41
A képen Nagyezsda Krupszkaja látható?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!